Μοσχαρίσιες κόντρα γάλακτος με σάλτσα verde

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    10'

Υλικά

Για 2 άτομα

2 μοσχαρίσιες κόντρα γάλακτος
2 κουταλιές ελαιόλαδο
Ανθό αλατιού
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για την σάλτσα verde:
½  σκελίδα σκόρδο
1 κουταλιά κάπαρη
2 μικρά αγγουράκια τουρσί
2 κουταλιές φρέσκο βασιλικό
2 κουταλιές φρέσκο δυόσμο
2 κουταλιές φρέσκο μαϊντανό
2 κουταλιές baby ρόκα
1 κουταλάκι μουστάρδα
1 κουταλιά ξύδι βαλσαμικό Kalamata Papadimitriou
6 κουταλιές ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Για την σάλτσα verde σε ένα ξύλο κοπής τοποθετείτε το σκόρδο, την κάπαρη, αγγουράκια τουρσί μαζί με τα φρέσκα μυρωδικά και την baby ρόκα και ξεκινάτε να ψιλοκόβετε με ένα κοφτερό μαχαίρι.
Μετά από λίγο προσθέτετε και την 1 κουταλιά μουστάρδα και συνεχίζετε να ψιλοκόβετε.
Όταν όλα έχουν κοπεί πολύ ψιλά, προσθέτετε σιγά-σιγά το μισό ελαιόλαδο συνεχίζοντας να ψιλοκόβετε μέχρι να δημιουργηθεί μια πάστα.
Όταν είναι έτοιμη την τοποθετείτε σε ένα μπολ, προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε.
Τοποθετείτε ένα ραβδωτό αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά.
Αλείφετε τις κόντρα γάλακτος με τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο και πασπαλίζετε με τον ανθό αλατιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ψήνετε τις κόντρα γάλακτος για συνολικά 10 λεπτά, ανάλογα και με το πάχος τους, και από τις 2 μεριές.
Όταν οι μπριζόλες είναι έτοιμες τις αποσύρετε από το τηγάνι και τις αφήνετε να ξεκουραστούν για 5 λεπτά, τις κόβετε σε κάθετες λωρίδες και τις σερβίρετε με 2-3 κουταλιές σάλτσα verde από πάνω.

×