Κανελόνια με σπανάκι, τυριά και μπεσαμέλ με φρέσκο τυρί κρέμα

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    25'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    35-40'

Υλικά

Για 4 άτομα

16-18 κανελόνια
6 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές βούτυρο Lurpak
1½ κιλό σπανάκι καθαρισμένο
300 γραμμάρια πράσο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλιά ρίγανη ψιλοκομμένη
100 γραμμάρια τριμμένο Κασέρι Ξάνθης
200 γραμμάρια φέτα τριμμένη
100 γραμμάρια ανθότυρο τριμμένο
2 αυγά
Για τη μπεσαμέλ:
15 γραμμάρια βούτυρο Lurpak
15 γραμμάρια αλεύρι
330 γραμμάρια γάλα
120 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα Arla
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 κρόκο αυγού
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 

Εκτέλεση

Για την μπεσαμέλ τοποθετείτε ένα κατσαρολάκι σε δυνατή φωτιά και προσθέτετε το βούτυρο να λιώσει.
Προσθέτετε το αλεύρι ανακατεύοντας με ένα σύρμα μέχρι να γίνει ένα πολύ παχύ μείγμα.
Προσθέτετε σιγά σιγά το γάλα, ανακατεύοντας συνέχεια και έντονα μέχρι να πήξει.
Προσθέτετε το φρέσκο τυρί κρέμα και μόλις λιώσει αποσύρετε το κατσαρολάκι από την φωτιά και προσθέτετε τον κρόκο, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι ανακατεύοντας καλά.
Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε 3 κουταλιές ελαιόλαδο.
Σοτάρετε το σπανάκι μέχρι να μαραθεί, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και όταν είναι έτοιμο το τοποθετείτε σε ένα μεγάλο μπολ και ξαναβάζετε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
Προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το βούτυρο και σοτάρετε το πράσο μαζί με σκόρδο και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να μαραθούν.
Όταν το πράσο με το κρεμμύδι είναι έτοιμο το τοποθετείτε στο μπολ με το σπανάκι μαζί με το μαϊντανό, την ρίγανη, το κασέρι, την φέτα, το ανθότυρο, τα αυγά, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε πολύ καλά.
Με ένα κουτάλι γεμίζετε τα κανελόνια, τα τοποθετείτε σε εάν πυρέξ το ένα δίπλα στο άλλο και περιχύνετε καλά από πάνω με την μπεσαμέλ.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο κελσίου για 35-40 λεπτά.

×