Βελουτέ κουνουπίδι με μπλε τυρί

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    10'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΒΡΑΣΙΜΑΤΟΣ
    20-25'

Υλικά

Για 4 άτομα

1 κουταλιά ελαιόλαδο
20 γραμμάρια βούτυρο Lurpak
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ σκελίδα σκόρδο
1 πατάτα καθαρισμένη και κομμένη σε κομμάτια
1 μικρό κουνουπίδι (900 γραμμάρια)
600 ml ζωμό κοτόπουλου
100 γραμμάρια μπλε τυρί Castello Danablu
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 

Εκτέλεση

Τοποθετείτε μια μεσαία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και βάζετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο να ζεσταθούν.
Σοτάρετε για πολύ λίγο το σκόρδο και το κρεμμύδι και συνεχίζετε προσθέτοντας την πατάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια και το κουνουπίδι κομμένο σε φουντίτσες.
Προσθέτετε τον ζωμό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 20-25 λεπτά.
Όταν η σούπα είναι έτοιμη την αποσύρετε από την φωτιά και την περνάτε με ένα pimer μέχρι να πάρει μια ωραία βελούδινη υφή προσθέτοντας τα 60 από τα 100 γραμμάρια μπλε τυρί.
Σερβίρετε την σούπα σε μικρά ατομικά μπολάκια με μερικά μικρά κομμάτια από μπλε τυρί και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Συνοδεύετε με μια φέτα προζυμένιο οκτάσπορο ψωμί κομμένη στα δύο.

×