Γρήγορο κοτόπουλο φρικασέ με ρόκα και σπανάκι στην κατσαρόλα

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    35-40'

Υλικά

Για 4 άτομα

1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες (1350-1450 γραμμάρια)
1 κουταλιά αλεύρι
100 γραμμάρια ρόκα
200 γραμμάρια σπανάκι
10 φύλλα σπανάκι
4 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
200 ml λευκό κρασί
Ελαιόλαδο
Χυμός 2 λεμονιών
1/2 λίτρο ζωμό κοτόπουλου
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο Πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένετε πολύ καλά με άφθονο κρύο νερό τη ρόκα, το σπανάκι και τα φύλλα απο το μαρούλι και μόλις στραγγίσουν, τα ψιλοκόβετε με ένα μαχαίρι.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα θωρακίζετε, όλα τα κομμάτια κοτόπουλου με λίγο ελαιόλαδο, έτσι ωστε να πάρουν αρκετό χρώμα.
Προσθέτετε τα φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια,πασπαλίζετε με το αλεύρι και ανακατεύετε μέχρι να εξαφανιστεί εντελώς το αλεύρι.
Στη συνέχεια σβήνετε με το λευκό κρασί και προσθέτετε αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το ζωμό κοτόπουλο. 
Σιγοβράζετε το κοτόπουλο 25-30 λεπτά και μετά προσθέτετε τα χορταρικά, δηλαδή τη ρόκα, το σπανάκι και το μαρούλι και χαμηλώνετε τη φωτιά να σιγοβράσουν μαζί με το κοτόπουλο, άλλα 10-15 λεπτά.
Το κοτόπουλο έχει ψηθεί, τα χόρτα που είναι ψιλοκομμένα έχουν βράσει και προσθέτετε χυμό απο λεμόνι και ανακατεύετε καλά. Δοκιμάζετε το φαγητό εάν θέλει και άλλο αλάτι ή φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε. 

×