Βιβλία

Στην ενότητα των βιβλίων θα δείτε όλα τα βιβλία που έχει γράψει ο Αλέξανδρος Παπανδρέου και θα βρείτε πληροφορίες σχετικά με το περιεχόμενο τους.

Συνδυάστε τα αγαπημένα σας ζυμαρικά με κοτόπουλο, με λαχανικά, με κρέας, καθώς και με πολλά άλλα υλικά μέσα από τις συνταγές που δημιούργησε για εσάς ο Αλέξανδρος Παπανδρέου. Είναι γρήγορες και εύκολες, με υλικά που θα βρείτε στα καθημερινά σας ψώνια στο σούπερ μάρκετ.





Eκδόσεις: ΨΥΧΟΓΙΟΣ

Το βιβλίο αυτό σέβεται την παράδοση αλλά χαράσσει ταυτόχρονα νέους δρόμους για την ελληνική κουζίνα, εξελίσσοντάς την. Το παραδοσιακό γίνεται σύγχρονο, οι κλασσικές τεχνικές αντικαθίστανται από εικονοκλαστικές.








Οι χρήσεις της ντομάτας στην κουζίνα είναι κατά τον Αλέξανδρο απεριόριστες και θα συμφωνούσε κανείς απόλυτα. Με πολλή μελέτη και δοκιμές ο Αλέξανδρος Παπανδρέου μας παρουσιάζει το βιβλίο συνταγών “Ντομάτα” σε συνεργασία με τον “Γαστρονόμο” της εφημερίδας “Καθημερινή”.







Εκδόσεις: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Ένα γευστικό ημερολόγιο για το 2010, γεμάτο έμπνευση και δημιουργία από τον chef Αλέξανδρο Παπανδρέου, που το “μαγειρέψε” με πολύ κέφι και καλή διάθεση!







Εκδόσεις: ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο γάμος της Ανεμί είναι ένα παραμύθι γραμμένο και εικονογραφημένο από τον Γάλλο συγγραφέα Ντενι Λομ.Οι συνταγές του παραμυθιού ανήκουν στον Chef Αλέξανδρο Παπανδρέου.Η μετάφραση από τα γαλλικά έχει γίνει από την Ιωάννα Λεκκάκου και την Λαλίνα Φαφούτη.



Εκδόσεις: ΑΓΡΑ

Το γκριλ είναι ένας τρόπος μαγειρέματος πολλές φορές παρεξηγημένος.Χρησιμοποιείτε συνήθως για το ψήσιμο της μπριζόλας ή ενός μπιφτεκιού,στην πραγματικότητα όμως μπορείτε να φτιάξετε πολλά φαγητά σ΄αυτό. Το ίδιο ισχύει και για την γκριλιέρα που είναι ένα τηγάνι με ραβδώσεις, το οποίο ζεσταίνουμε χωρίς μάλιστα τις περισσότερες φορές να χρησιμοποιήσουμε λάδι.






Η κατσαρόλα είναι ένα σκεύος που οφείλει να βρίσκετε σε κάθε νοικοκυριό.Μια σωστή κατσαρόλα έχει ένα ή δύο χερούλια για να μπορείτε να την πιάσετε, και συνήθως συνοδεύετε από το καπάκι της.Ιστορικά οι πρώτες κατσαρόλες που εμφανίστηκαν ήταν στις αρχές του 14ου αιώνα, αλλά το γάνωμα τους κάθε άλλο παρά τέλειο ήταν. Εκείνη την εποχή δεν τις χρησιμοποιούσαν πάρα πολύ, αν και το γεγονός ότι οι κατσαρόλες τότε διέθεταν μακρύ χερούλι, σε αντίθεση με τις μαρμίτες, τις έκανε να είναι πολύ ποιο εύχρηστες.





Alexandros Papandreou © 2004-2019. All rights Reserved.