Γλυκιά Αλμύρα

Φέτος, πάρε από τις διακοπές σου μόνο ηχηρές αναμνήσεις – δίχως περιττά αναμνηστικά – και μην αφήσεις τίποτα εκτός από τις πατημασιές σου! Κάποιοι λένε ότι η καλή ημέρα από το πρωί θα φαίνεται. Συνεχίζοντας με κέφι και homemade ρυθμό αυτή την εικόνα, τι θα λέγατε να αναφέρουμε ότι η καλή ημέρα από το… κρουασάν Pillsbury μπορεί να έρχεται…

 

Φέτος, πάρε από τις διακοπές σου μόνο ηχηρές αναμνήσεις – δίχως περιττά αναμνηστικά – και μην αφήσεις τίποτα εκτός από τις πατημασιές σου! Κάποιοι λένε ότι η καλή ημέρα από το πρωί θα φαίνεται. Συνεχίζοντας με κέφι και homemade ρυθμό αυτή την εικόνα, τι θα λέγατε να αναφέρουμε ότι η καλή ημέρα από το… κρουασάν Pillsbury μπορεί να έρχεται! Μεγάλο, μικρό, με σοκολάτα ή χωρίς, η έμπνευση για πρωινή γαστρονομία δείχνει να είναι ανεξάντλητη από αλμυρούς και γλυκούς συνδυασμούς. Το ζεστό κρουασάν πλέον είναι συνώνυμο της ελληνικής καλημέρας. Το καλοκαίρι, ένας λόγος παραπάνω για να «τιμήσουμε» την πιο φρέσκια, λαχταριστή και γευστική ιδέα που θα μας «τυλίξει» με το πάθος της ανάμεσα στα ξεροψημένα ροδοκόκκινα φύλλα και την αφράτη ζύμη.  
 
Λίγο πριν αρχίσουν οι… καλές ζέστες του μεσημεριού με τα τζιτζίκια και τις μέλισσες να δίνουν ανταγωνιστικό ρεσιτάλ, η ευτυχία του πρωινού έχει την ειδική συνταγή της! Εκεί, παραδίπλα από το πρώτο ρόφημα, παραμονεύουν τα τόσο υπέροχα, χρωματιστά και δροσερά φρούτα εποχής, γεμίζοντας τον δίσκο με μια αίσθηση παραπομπής σε καλλιτεχνικό καμβά. «Να είσαι μάστορας και τεχνίτης του καλού καφέ και δε θα μείνεις ποτέ μόνος! Ούτε στη ζωή αλλά ούτε και στη δουλειά…» – ήταν τα λόγια ενός παππού που έλεγε ιστορίες με το… τσουβάλι και αποτυπώθηκαν στην μνήμη δίχως να ξεθωριάσουν. Φαντάσου δίπλα στη ροδακινόπιτα ή στην κασερόπιτα που φιγουράρει στο δικό σου brunch, να έχεις συνέχεια κάτι φρεσκοψημμένο που «σπαρταράει» με μούρλια, γαργαλίζοντας τους ουρανίσκους της παρέας. Κάτι για τον καφέ, το γάλα και τον χυμό – θα μπoρούσε να είναι η ατάκα – με την αιτιολογία για το πιο γευστικό meeting. Ένα κρουασάν που φωνάζει από μακριά για την απόλυτη γεύση! 
 
Πως το έλεγε το τραγούδι, «Je ne veux pas travailler…», όπως ερμηνεύτηκε άψογα από τους Pink Martini στο καθιερωμένο γλυκό γαλλικό κλισέ! Ναι, δεν είναι πλέον για δουλειά, ούτε για πολλά πολλά. Σκέψη στη λαδιά θάλασσα, στα βότσαλα που μπερδεύονται στα πόδια μας και κολλάνε. Ζούμε μόνο για το καλοκαίρι που για κάποιους μπορεί να έχει μια διαρκή συνέχεια που «δουλεύει» όλο τον χρόνο αν το ζήσουνε στο έπακρον! Παραμένουμε νέοι και ωραίοι με μια πρωινή βουτιά όταν όλα είναι ακόμη ήρεμα και ήσυχα. Όταν μερικοί ξυπνάνε και μερικοί πάνε για ύπνο… Αυτό είναι το «έργο» από τον προσεχή μήνα. Με τον Αύγουστο να ανθίζει τις καρδιές και την ψυχή μας, σημειώνοντας ένα αίσθημα νίκης. Εκεί κάπου έρχεται και η αιώρα – με την μόνη δουλειά που έχεις να κάνεις, είναι να μετράς πόσα κύματα σκάνε στην ακτή και πίσω, μετά από κάποια ώρα που αλλάζει η θάλασσα. Πρόσκληση στην απόλαυση με σαγιονάρες και μαγιώ, πετσέτες και ανεμελιά για ένα χορταστικό καλοκαίρι. 
 
Γιατί όχι σε ένα beach breakfast στη χρυσαφένια αμμουδιά με τα κρουασάν Pillsbury να διηγούνται ιστορίες βγαλμένες από τη ζωή; Κανείς δεν μπορεί να φάει μόνο ένα, που έλεγε και μια παλιότερη διαφήμιση. Είναι το ορεκτικό του πρωινού, που άνετα μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο και στο… κυρίως για το μετά! Η αλμύρα του καλοκαιριού γίνεται όλο και πιο γλυκιά με την αέρινη γοητεία να «κρύβεται» στη συσκευασία της επιλογής σου. Μαρμελάδα, μέλι και σοκολάτα υγείας, τυριά και αλλαντικά ή αβγά και ότι άλλο σκεφτείς για το προσωπικό σου κρουασάν, είναι ευπρόσδεκτο σε αυτό το ταξιδιάρικο nonstop διαφυγής. Ανάβαση στο… μπλε, και απλωτές στο γαλάζιο με τις πιο brunchy χαλαρές στιγμές να εξακολουθούν να σε παρασύρουν. 
 
Όπως ο ήλιος καίει τα σώματα και ο αέρας παίρνει τα μαλλιά μας και η άγκυρα υποβόσκει για τις πλεύσεις αλλά και τα μπαλάκια με το τάκα-τούκα στις ρακέτες, και τον ντάκο με το μοχίτο σε λίγη ώρα να σε «καλεί», όλες μα όλες οι στιγμές θα περάσουν από την πρώτη καλημέρα! Κι επειδή η καλή η ημέρα – από Λέσβο και Αμοργό μέχρι Λήμνο, Αστυπάλαια και Εύβοια και οπουδήποτε αλλού πιάσουμε λιμάνι φέτος – από το πρωί φαίνεται, ας δώσουμε στο… καλό το καλοκαίρι, αυτό που μας αξίζει, με τις πρώτες σκέψεις να δημιουργούνται μετά από ένα καλό πρωινό που δεν έχει ώρα έναρξης και λήξης. Γιατί; Μα πολύ απλά, γιατί μπορούμε…! 
           GLYKIA ALMYRA INNER 2
 
 
 
×