Υλικά Μαγειρικής

Το πεντανόστιμο παντζάρι με την χαρακτηριστική γλυκιά γεύση του, είναι πλούσιο σε βιταΐνη, συστατικό που καθαρίζει το αίμα. Ακόμα είναι πολύ καλή πηγή βιταμίνης C και περιέχει πολλά αντιοξειδωτικά... 

Το κουνουπίδι ανήκει στην οικογένεια των κραμβοειδών, όπως το λάχανο, τα λαχανάκια Βρυξελλών ,το μπρόκολο και το kale. Είναι ένα από τα πιο υγιεινά λαχανικά του πλανήτη. Το βρίσκουμε πολύ εύκολα και αξίζει μια θέση στη λίστα με τα superfood...

Το λάχανο ανήκει στα λαχανικά που μπορούμε να βρούμε πολύ εύκολα στις αγορές τις χώρες μας, και οι ευεργετικές του ιδιότητες είναι τόσες πολλές που το καθιστούν απαραίτητο στο εβδομαδιαίο διατροφολόγιο μας...

Η κόκκινη φακή είναι γνωστή και με την ονομασία «φακή της Αιγύπτου». Η γεύση της είναι απαλότερη από αυτήν της κοινής φακής, είναι πιο γλυκιά και έχει επίγευση ξηρών καρπών.
Η χρωματική της γκάμα κυμαίνεται από το ελαφρύ πορτοκαλί μέχρι το έντονο κόκκινο...

Το σταφύλι είναι ο καρπός του αμπελιού. Το αμπέλι αλλιώς ονομάζεται και κλήμα (Vitis Vinifera), είναι αναρριχητικό φυτό και προϊόντα του ο μούστος, το κρασί, το ξύδι και οι σταφίδες, ενώ μπορεί να γίνει και γλυκό του κουταλιού. Είναι γνωστό ως καρπός από την αρχαιότητα και αναφέρεται για πρώτη φορά στη Βίβλο...

Alexandros Papandreou © 2004-2017. All rights Reserved.