Υλικά Μαγειρικής

Αυτήν την εποχή είναι από τα αγαπημένα μου υλικά. H μελιτζάνα κατέχει ένα πολύ σημαντικό κομμάτι στη μεσογειακή διατροφή. Περιέχει αρκετά αντιοξειδωτικά και αρέσει σε πολύ κόσμο μαγειρεμένη με πολλούς διαφορετικούς τρόπους...

Το ραπανάκι καλλιεργείται από την αρχαιότητα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, αλλά και άλλων χωρών όπως η Αίγυπτος, η Κίνα και η Ιαπωνία. Στην Ελλάδα έχει βρεθεί και το άγριο ραπανάκι R. rostratus, ενώ το καλλιεργήσιμο είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο σαν ορεκτικό...

Το πεντανόστιμο παντζάρι με την χαρακτηριστική γλυκιά γεύση του, είναι πλούσιο σε βιταΐνη, συστατικό που καθαρίζει το αίμα. Ακόμα είναι πολύ καλή πηγή βιταμίνης C και περιέχει πολλά αντιοξειδωτικά... 

Η κόκκινη φακή είναι γνωστή και ως φακή της Αιγύπτου. Η γεύση της είναι απαλότερη από αυτήν της κοινής φακής, είναι πιο γλυκιά και έχει επίγευση ξηρών καρπών. Η χρωματική της γκάμα κυμαίνεται  από το ελαφρύ πορτοκαλί μέχρι το έντονο κόκκινο....

H κάπαρη είναι ένα μικρό μπουμπούκι και έχει ελάχιστες θερμίδες. Περιέχει αντιοξειδωτικά και βιταμίνες που είναι συστατικά ωφέλιμα για την υγεία.
Επίσης περιέχει και αρκετό νάτριο και αυτό οφείλεται στην κατεργασία της σε άλμη...

Alexandros Papandreou © 2004-2016. All rights Reserved.