Το σπανάκι έχει πολύ μεγάλη διατροφική αξία. Στο λαχανικό αυτό συγκεντρώνεται πληθώρα βιταμινών, μετάλλων, ιχνοστοιχείων καθώς επίσης και μεγάλη ποσότητα αντιοξειδωτικών ουσιών.
 
Ιατρικές έρευνες αναφέρουν ότι ή συχνή κατανάλωση του λαχανικού αυτού αναστέλλει την αλλοίωση του DNA και την ανάπτυξη νέων καρκινικών κυττάρων.
 
Επίσης  το σπανάκι είναι πλούσιο σε μαγγάνιο, μαγνήσιο, φώσφορο και χαλκό, και ο συνδυασμός αυτών κάνει το σπανάκι άριστο σύμμαχο της οστικής ακεραιότητας.
 
Για να επιλέξουμε φρέσκο σπανάκι το πρώτο και βασικότερο πράγμα που πρέπει να ελέγξουμε, 
είναι το χρώμα του, το οποίο θα πρέπει να είναι έντονο πράσινο.
Άλλο ένα κριτήριο είναι να προσέχουμε τα φύλλα του να είναι όσο το δυνατών πιο άκαμπτα γίνεται.
 
Το σπανάκι μπορούμε να το καταναλώσουμε είτε φρέσκο, είτε μαγειρεμένο στις πίτες και τα φαγητά μας, όμως το μεγαλύτερο ποσοστό της διατροφικής του αξίας μπορούμε να το επωφεληθούμε καταναλώνοντάς το ομώ σε υπέροχες σαλάτες και smoothies.
 

Alexandros Papandreou © 2004-2018. All rights Reserved.