Linguine με γαρίδες, κολοκυθάκι, πιπεριά Φλωρίνης, harissa και pesto limone

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    25'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    10'

Υλικά

Για 4 άτομα

500 γραμμάρια linguine Barilla
24 μεσαίες γαρίδες
50 ml ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 μικρά κολοκυθάκια ψιλοκομμένα
2 πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες
Ξύσμα από ½ λεμόνι
1 κουταλιά harissa
1 συσκευασία Pesto basilico limone Barilla
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Λίγα φύλλα βασιλικού για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Τοποθετείτε μία μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και βράζετε τα λιγκουίνι μέχρι να είναι al dente και κρατάτε σε ένα ποτήρι λίγο από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Στην συνέχεια κόβετε σε λεπτά μπαστουνάκια τα κολοκυθάκια και τις πιπεριές Φλωρίνης.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι η μια σοτέζα σοτάρετε το ξερό κρεμμύδι μαζί το φρέσκο και προσθέτετε τα κολοκυθάκια και τις πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες.
Προσθέτετε την harissa, το pesto basilico limone, και λίγο νερό από αυτό που έχουμε κρατήσει από το βράσιμο των ζυμαρικών και δημιουργείτε μια πολύ ωραία σάλτσα.
Προσθέτετε τελευταία στιγμή το ξύσμα από το λεμόνι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Σε ένα μικρό τηγάνι σοτάρετε τις γαρίδες με λίγο ελαιόλαδο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι σε δυνατή φωτιά.
Ανακατεύετε τα βρασμένα ζυμαρικά με την σάλτσα και σερβίρετε σε μεγάλα βαθιά ατομικά πιάτα προσθέτοντας τις σοταρισμένες γαρίδες και λίγα φυλλαράκια βασιλικού.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΓΑΡΙΔΕΣ

ΓΡΗΓΟΡΟ

ΕΥΚΟΛΟ

×