Μακαρονόπιτα με χωριάτικο φύλλο, κρεμμύδια, κάπαρη, λιαστές τομάτες και ελιές

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    25'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    45-50'

Υλικά

Για 4 άτομα

1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο Χρυσή Ζύμη
400 γραμμάρια βίδες
1 κρεμμύδι
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 πράσινη πιπεριά
4 κουταλιές ελαιόλαδο
250 γραμμάρια λιαστές τομάτες
150 γραμμάρια ελιές Καλαμών ροδέλα
100 γραμμάρια κάπαρη
4 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές ρίγανη ψιλοκομμένη
Ελαιόλαδο για τα φύλλα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε την πράσινη πιπεριά και τις λιαστές τομάτες σε μικρά μπαστουνάκι και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Τοποθετείτε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και βράζετε τις βίδες μέχρι να είναι al dente.
Την ώρα που βράζουν τα ζυμαρικά τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με την πράσινη πιπεριά, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, την κάπαρη και τις λιαστές τομάτες για 3-4 λεπτά μέχρι να μελώσει το κρεμμύδι.
Τοποθετείτε το περιεχόμενο του τηγανιού σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτετε τις βίδες μαζί με τις ελιές ροδέλα, τα ψιλοκομμένα μυρωδικά, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Αλείφετε ένα αντικολλητικό ορθογώνιο ταψί, 35×30 εκ. περίπου, με λίγο ελαιόλαδο και στρώνετε 4 χωριάτικα φύλλα, λαδώνοντας το κάθε ένα ξεχωριστά.
Απλώνετε την γέμιση των ζυμαρικών, ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια των φύλλων και τοποθετείτε από πάνω τα υπόλοιπα χωριάτικα φύλλα, λαδώνοντας πάλι το κάθε ένα ξεχωριστά.
Με ένα μαχαιράκι χαράζετε ελαφρώς τα χωριάτικα φύλλα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190ο C, στις αντιστάσεις πάνω-κάτω, για 45-50 λεπτά.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΚΑΠΑΡΗ

ΛΙΑΣΤΕΣ ΤΟΜΑΤΕΣ

ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ

×