Τα κρασιά του ΕΟΣ Σάμου στο διαγωνισμό Decanter 2019: οι 4 συμμετοχές του βραβευτηκαν με 4 Ασημένια μετάλλια

Ανάμεσα σε 17.000 ετικέτες

                                                                             

                                                                         EOS SAMOS LOGO

 

Κατά το διαγωνισμό Decanter 2019, και τα τέσσερα γλυκά μοσχάτα κρασιά του ΕΟΣ Σάμου προκρίθηκαν και τιμήθηκαν με βραβεία, ξεχωρίζοντας ανάμεσα σε δεκαεπτά χιλιάδες ετικέτες του διεθνούς αμπελώνα. Το πολύπλοκο Samos Nectar και τα μυρωδάτα Samos Grand Cru και Samos Vin Doux βαθμολογήθηκαν με 91/100 και απέσπασαν το Ασημένιο μετάλλιο. Πολύ κοντά, με 90/100 και Ασημένιο μετάλλιο, τιμήθηκε και το ισορροπημένο Samos Anthemis.
 

Ο ιδιαιτέρως απαιτητικός, διεθνής διαγωνισμός Decanter 2019, διάρκειας  δύο εβδομάδων, έχει θεσπίσει και τηρεί αυστηρούς όρους αξιολόγησης των οίνων. Διακόσιοι ογδόντα κριτές, εκ των κορυφαίων Masters of Wine και Master Sommeliers του κόσμου, πραγματοποίησαν τυφλές γευστικές δοκιμές σε περίπου 17.000 κρασιά από 57 χώρες. 

Μέσα σε αυτήν τη «θάλασσα» ετικετών και με άκρως αξιόπιστα κριτήρια για τις τελικές βαθμολογίες, τα κρασιά του ΕΟΣ Σάμου κατέλαβαν επάξια τη δική τους περίοπτη θέση ανάμεσα στα βραβευμένα του παγκόσμιου αμπελώνα.

                                      Sweet wines.jpg INNER

Καθώς ο διεθνής ανταγωνισμός εμπλουτίζεται και οι ετικέτες των κρασιών πληθαίνουν, είναι ενθαρρυντικό κι ελπιδοφόρο το ότι το «άσπρο μοσχάτο Σάμου» που καλλιεργείται στις ορεινές αναβαθμίδες του πανέμορφου νησιού της Σάμου, εξακολουθεί να πρεσβεύει περήφανα το ελληνικό κρασί, το Συνεταιρισμό, αλλά και το μόχθο των ντόπιων αμπελουργών.

*Η εμπορική διάθεση όλων των προϊόντων του ΕΟΣ Σάμου γίνεται από την Ελληνικά Κελλάρια Οίνων Α.Ε.

 

                                                                                  http://samoswine.gr

 

×