Στις 14 Οκτωβρίου είχα την χαρά μαζί και με άλλους εθελοντές από το Μπορούμε να καταφέρουμε να φτιάξουμε 600 μερίδες σαλάτες που προσφέρθηκαν στο Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ).

Όλα αυτά έγιναν στο κέντρο της Αθήνα μαζί με το πρόγραμμα πιλοτικής αναβάθμισης Εμπορικού Τριγώνου που στοχεύει στην συνολική αναζωογόνηση και καλή λειτουργία της περιοχής του Εμπορικού Τριγώνου, εκεί που χτυπάει η καρδιά της Αθήνας, με τη συμμετοχή καταστηματαρχών και κατοίκων.

ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ

-για 1/3 των τροφίμων που παράγονται στον κόσμο καταλήγουν στα σκουπίδια1,3 δισεκατομμύρια τόνοι τροφίμων = παγκόσμια σπατάλη τροφίμων κάθε χρόνο8% των συνολικών ανθρωπογενών εκπομπών αερίων θερμοκηπίου δημιουργούνται από τη σπατάλη τροφίμων

-4,5 κιλά CO2 εκλύονται στην ατμόσφαιρα για την παραγωγή ενός κιλού τροφής 

-Αν η σπατάλη τροφίμων ήταν χώρα θα ήταν η 3η πιο ρυπογόνος χώρα του κόσμου (Κίνα 1η, ΗΠΑ 2η)Για την παραγωγή ενός κιλού βοείου κρέατος απαιτούνται 10.000 λίτρα νερού

-Για την παραγωγή μιας φρατζόλας ψωμιού απαιτούνται 1.000 λίτρα νερού

-793 εκατομμύρια άνθρωποι υποσιτίζονται όταν 1,9 δισεκατομμύρια είναι υπέρβαροι

-88 εκατομμύρια τόνοι τροφίμων σπαταλούνται το χρονο στην ΕΕ

-Κάθε Ευρωπαίος σπαταλά 173 κιλών τροφίμων το χρόνοΤο υψηλότερο ποσοστό σπατάλης καταγράφεται παγκοσμίως στα φρούτα και λαχανικά

-Η σπατάλη τροφίμων της Ευρώπης θα μπορούσε να καλύψει τις διατροφικές ανάγκες 200 εκατομμυρίων ανθρώπων

-Το 1/4 της παγκόσμιας σπατάλης τροφίμων είναι αρκετό για να καλύψει τις διατροφικές ανάγκες των 870 εκατομμυρίων υποσιτιζόμενων ανθρώπων της γης.

 

lurpak rosemary

oldelpaso v1

super Agrino300x250

Alexandros Papandreou © 2004-2017. All rights Reserved.