Φιλέτο πέρκας με καλοκαιρινά λαχανικά με mix Cajun

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    7-8'

Υλικά

Για 2 άτομα

2 φιλέτα πέρκας 250 γραμμάρια το καθένα
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές βούτυρο
2 κουταλιές mix Cajun  (δείτε tips)
2 κουταλιές σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
Για τα λαχανικά:
1 κολοκυθάκι
1 μικρή μελιτζάνα
1 καρότο
1 μικρό κρεμμύδι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές βούτυρο
20 τοματίνια κομμένα στα 4
3 κουταλιές mix Cajun
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε όλα τα λαχανικά, το κολοκυθάκι, την μελιτζάνα, το καρότο και το μικρό κρεμμύδι, σε μικρά κυβάκια.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο μαζί με τις 2 κουταλιές βούτυρο και 2 κουταλιές mix Cajun και ανακατεύετε καλά.
Σοτάρετε πρώτα το καρότο και το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά, μέχρι να ξεκινήσουν να μαλακώνουν.
Προσθέτετε το κολοκυθάκι μαζί με την μελιτζάνα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, χαμηλώνετε την φωτιά και τα σιγομαγειρεύετε για 4-5 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
Όταν είναι έτοιμα τα λαχανικά, προσθέτετε τα τοματίνια μαζί με την τελευταία κουταλιά mix Cajun, σοτάρετε για άλλο 1 λεπτό και αποσύρετε από την φωτιά.
Σε ένα ξύλο κοπής τοποθετείτε τα φιλέτα πέρκας τα αλείφετε με το ελαιόλαδο και τα πασπαλίζετε με το mix Cajun, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και θωρακίζετε καλά τα φιλέτα τις πέρκας.
Όταν πάρουν χρώμα, χαμηλώνετε την φωτιά, προσθέτετε τις 2 κουταλιές βούτυρο και συνεχίζετε το ψήσιμο, γυρνώντας τα φιλέτα ανά τακτά χρονικά διαστήματα, μέχρι να είναι έτοιμα τα φιλέτα.
Όταν τα φιλέτα πέρκας είναι έτοιμα τα αποσύρετε από το τηγάνι και σερβίρετε σε μεγάλα ατομικά πιάτα τα λαχανικά, από πάνω την πέρκα και τέλος πασπαλίζετε με το σχοινόπρασο.

×