Αρνίσιο μπούτι αρωματισμένο με ζαατάρ, πλάι σε αρωματικό γιαούρτι και μαριναρισμένα τοματίνια

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    25'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    1-1,5 ΩΡΕΣ

Υλικά

Για 4 άτομα

1 μπούτι αρνίσιο, ξεκοκαλισμένο
2 κουταλιές εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
4 κουταλιές μείγμα Ζαατάρ 
Για το αρωματικό γιαούρτι:
250 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
3 κουταλιές σκορδοπίπερo 
50 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
Για τα μαριναρισμένα τοματίνια:
300 γραμμάρια τοματίνια
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 κουταλάκια σκόρδο σε σκόνη 
Αλάτι ανθό Μάνης 
Φρεσκοτριμμένη πιπεράτα 

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής τοποθετείτε το αρνίσιο μπούτι και το πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι καλά από όλες τις πλευρές.
Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Θωρακίζετε καλά το αρνίσιο μπούτι από όλες τις πλευρές, να πάρει καλό χρώμα, και όταν είναι έτοιμο το αποσύρετε από το τηγάνι και το τοποθετείτε σε ένα αντικολλητικό ταψί.
Πασπαλίζετε το αρνί με το Μείγμα Ζαατάρ, το αλείφετε καλά σε όλη την επιφάνειά του και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 1-1½ ώρες.
Αρωματικό γιαούρτι: Σε ένα μπολ βάζετε όλα τα υλικά για το αρωματικό γιαούρτι, το στραγγιστό γιαούρτι, το Σκορδοπίπερo, το ελαιόλαδο, πασπαλίζετε με αλάτι, ανακατεύετε καλά και το αφήνετε σκεπασμένο στο ψυγείο.
Μαριναρισμένα τοματίνια: Σε ένα ξύλο κοπής, με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβετε τα τοματίνια στα 4 κατά μήκος και ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα τοποθετείτε σε ένα μπολ, προσθέτετε το σκόρδο σκόνη, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύετε καλά και τοποθετείτε και αυτό το μπολ σκεπασμένο στο ψυγείο.
Όταν το αρνίσιο μπούτι είναι έτοιμο, το αποσύρετε από τον φούρνο, το αφήνετε να ξεκουραστεί λίγο, κόβετε σε φέτες και σερβίρετε με το αρωματικό γιαούρτι και τα μαριναρισμένα τοματίνια.

×