Κέικ καρότου με κρέμα αρωματισμένη με μαχλέπι

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    47-50'

Υλικά

Για 2 τσέρκια διαμέτρου 14 εκ.

225 γραμμάρια ζάχαρη καστανή
300 ml ηλιέλαιο
4 μεσαία αβγά
300 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
1 κουταλάκι baking powder
1 κουταλάκι κανέλα 
½ κουταλάκι γαρύφαλλο 
½ κουταλάκι σόδα
400 γραμμάρια καρότο τριμμένο
150 γραμμάρια καρύδια περασμένα από μίξερ σχεδόν σαν σκόνη
Για την κρέμα:
200 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα
3 κουταλιές άχνη ζάχαρη
200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
3 γραμμάρια μαχλέπι 

Εκτέλεση

Στον κάδο του μίξερ τοποθετείτε όλα τα υλικά για την κρέμα, το φρέσκο τυρί κρέμα, την άχνη ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος και το μαχλέπι και με ένα σύρμα τα χτυπάτε καλά μέχρι να δημιουργηθεί μία ωραία κρέμα.
Τοποθετείτε την κρέμα σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής με μία ωραία μύτη και την τοποθετείτε στο ψυγείο να παγώσει καλά.
Στον κάδο του μίξερ τοποθετείτε την ζάχαρη και τα αυγά και χτυπάτε με το σύρμα αρκετά αλλά να μην γίνουν εντελώς λευκά.
Προσθέτετε το ηλιέλαιο και συνεχίζετε τo χτύπημα για ακόμη 2-3 λεπτά.
Στην συνέχεια προσθέτετε το καρότο μαζί με το αλεύρι, το baking powder, την κανέλα, το γαρύφαλλο και την σόδα και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Τέλος προσθέτετε τα καρύδια και κάνετε ένα τελευταίο ανακάτεμα.
Τοποθετείτε το μείγμα σε 2 τσέρκια με 14 εκατοστά διάμετρο και 6 εκατοστά ύψος.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45-47 λεπτά και ελέγχετε αν είναι έτοιμο το κέικ βυθίζοντας ένα μαχαίρι στο κέντρο του κέικ και να βγει καθαρό.
Όταν το κέικ είναι έτοιμο το αποσύρετε από τον φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει πριν το κόψετε.
Σερβίρετε σε μικρά ατομικά πιάτα ένα κομμάτι από το κέικ καρότου με την κρέμα μαχλέπι από πάνω.

×