Γιαουρτλού με μικρά κεμπάπ και πικάντικη σάλτσα

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    8-10'

Υλικά

Για 4 άτομα

Για τα κεμπάπ:
300 γραμμάρια κιμάς αρνίσιος
300 γραμμάρια κιμάς χοιρινός
450 γραμμάρια κιμάς μοσχαρίσιος
1½ κουταλάκι κύμινο 
1 κουταλάκι μαύρο πιπέρι 
1½ κουταλάκι πιπέρι καγιέν 
2½ κουταλάκια σουμάκ 
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 αυγό
Αλάτι  
Για την σάλτσα:
300 γραμμάρια τομάτα ψιλοκομμένη
200 γραμμάρια τομάτα κονκασέ
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
4 κουταλιές ελαιόλαδο
100 γραμμάρια κόκκινο κρασί
1 κουταλιά πελτέ τομάτας
½ κουταλάκι μπαχάρι  τριμμένο
¼ κουταλάκι γαρύφαλλο  τριμμένο
1 κουταλιά πάπρικα  γλυκιά
1 κουταλιά μπούκοβο  γλυκό
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το σερβίρισμα:
4 πίτες ψημένες κομμένες στα 6
300 γραμμάρια γιαούρτι
1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές ροδέλες
3 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετείτε όλα τα υλικά για τα κεμπάπ, το αρνίσιο κιμά, τον χοιρινό κιμά, τον μοσχαρίσιο κιμά, το κύμινο, το μαύρο πιπέρι, το πιπέρι καγιέν, το σουμάκ, τις 4 κουταλιές ελαιόλαδο, το αυγό και αλάτι.
Ζυμώνετε το μείγμα μέχρι καλά μέχρι να ξεκινήσει ο κιμάς να δημιουργεί μικρές ίνες, πλάθετε τον κιμά σε μικρά κεμπάπ και τον τοποθετείτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.
Τοποθετείτε μία μικρή κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε μέσα τις 4 κουταλιές ελαιόλαδο.
Σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με το ψιλοκομμένο σκόρδο, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να μαλακώσει αλλά να μην πάρουν χρώμα.
Σβήνετε με το κόκκινο κρασί και προσθέτετε τις ψιλοκομμένες τομάτες, το κονκασέ, τον πελτέ τομάτας, το μπαχάρι, το γαρύφαλλο, την γλυκιά πάπρικα, το γλυκό μπούκοβο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε την σάλτσα να σιγοβράσει μέχρι να δέσει ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Βγάζετε τα κεμπάπ από το ψυγείο και τοποθετείτε ένα αντικολλητικό ραβδωτό τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
Ψήνετε τα κεμπάπ για 8-10 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα, γυρνώντας τα συχνά.
Όταν τα κεμπάπ είναι έτοιμα τα σερβίρετε σε μεγάλα ατομικά πιάτα τις πίτες, πάνω τους 1-2 κουταλιές σάλτσα, από πάνω τα κεμπάπ, 2-3 κουταλιές σάλτσα, λίγο κρεμμύδι, 2-3 κουταλιές γιαούρτι και τέλος μία κουταλιά σάλτσα και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

×