Μαγειρίτσα με συκώτι και ποικιλία μανιταριών

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    30'

Υλικά

Για 4 άτομα

350 γραμμάρια συκώτι μοσχαρίσιο κομμένο σε μπουκιές
200 γραμμάρια ασπρομανίταρα κομμένα σε μικρά κομμάτια
200 γραμμάρια brown μανιτάρια κομμένα σε μικρά κομμάτια
200 γραμμάρια portobello κομμένα σε μικρά κομμάτια
2 κουταλάκια μείγμα μεντιτερανέ 
3 κουταλιές ελαιόλαδο
3 κουταλιές βούτυρο
2 κουταλιές αλεύρι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
½ ματσάκι άνηθο
100 γραμμάρια σπανάκι
1 μαρούλι
3 κουταλάκια ζωμό κοτόπουλο σκόνη 
Χυμό από 2 λεμόνια
1 μικρό πράσο
5 κουταλιές ρύζι γλασέ
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Τοποθετείτε σε μία κατσαρόλα 1½ λίτρο νερό μαζί με τα 3 κουταλάκια ζωμό κοτόπουλο σκόνη και την βάζετε σε δυνατή φωτιά να βράσει για 2-3 λεπτά.
Τοποθετείτε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά μαζί με το ελαιόλαδο και το βούτυρο.
Σοτάρετε το συκώτι μέχρι να πάρει χρώμα και προσθέτετε στην συνέχεια τα φρέσκα κρεμμυδάκια μαζί με το ξερό κρεμμύδι το ρύζι γλασέ και το πράσο ψιλοκομμένο και ανακατεύετε καλά συνεχίζοντας το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά.
Συνεχίζετε προσθέτοντας τα κομμένα μανιτάρια, τα ασπρομανίταρα, τα brown μανιτάρια, τα portobello και το ρύζι γλασέ και μόλις μαλακώσουν λίγο τα μανιτάρια,πασπαλίζετε με το αλεύρι, ανακατεύετε καλά και προσθέτετε το σπανάκι με το μαρούλι ψιλοκομμένα και συνεχίζετε το ανακαλτεμα μέχρι να μαραθούν.
Προσθέτετε στην συνέχεια τον ψιλοκομμένο άνηθο και τον ζωμό κοτόπουλο, λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει.
Όταν η μεγειρίτσα είναι σχεδόν έτοιμη, προσθέτετε τον χυμό λεμόνι και το μείγμα μεντιτερανέ και αφήνετε την μαγειρίτσα να βράσει για άλλα 5 λεπτά.

×