Πράσινη σαλάτα με σολομό, τοματίνια, αβοκάντο και dressing με λεμόνι, μέλι και τζίντζερ

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    15'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    2-3'

Υλικά

Για 4 άτομα

200 γραμμάρια λόλα πράσινη
200 γραμμάρια σαλάτα
120 γραμμάρια ρόκα
400 γραμμάρια σολομό φιλέτο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές μιξ ψάρι & θαλασσινά 
1 ώριμο αβοκάντο
1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
20 τοματίνια κομμένα στην μέση
Για το dressing:
120 ml ελαιόλαδο
40 ml λεμόνι
2 κουταλιές μέλι
½ κουταλάκι τζίντζερ σκόνη 
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ κόβετε σε μικρά κομμάτια με τα χέρια σας την λόλα, την σαλάτα και την ρόκα.Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το αβοκάντο στην μέση, αφαιρείτε το κουκούτσι και το κόβετε σε μικρά κυβάκια, κόβετε στην μέση τα τοματίνια και σε φέτες το κρεμμύδι και τα τοποθετείτε στο μπολ με τις σαλάτες.Σε ένα μικρό multi τοποθετείτε τα υλικά για το dressing, το ελαιόλαδο, το λεμόνι, το μέλι, το τζίντζερ σκόνη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα χτυπάτε μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρευστο dressing.Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι αφαιρείτε το δέρμα από το φιλέτο σολομό και το κόβετε σε μικρές μπουκιές.Τοποθετείτε ένα  αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο.Σοτάρετε τις μπουκιές σολομού για 2-3 λεπτά σε δυνατή φωτιά, πασπαλίζοντας με το μιξ ψάρι & θαλασσινά .Όταν ο σολομός είναι έτοιμος τον αποσύρετε από το τηγάνι και τον αφήνετε να κρυώσει λίγο.Περιχύνετε την σαλάτα με το dressing, ανακατεύετε καλά και προσεχτικά και σερβίρετε σε μεγάλα ατομικά πιάτα με τον σοταρισμένο σολομό από πάνω.

×