Εκτύπωση

PERKA MPOUKIES PANARISMENI ME MEIGMA MPAXARIKON KAI SERVIRISMENI ME PANTZAROSALATA INNER

 


xronos proetimasias

Χρόνος Προετοιμασίας

15 Λεπτά

xronos psisimatos

Χρονος Ψησίματος

6-7 Λεπτά

vd1

Ευκολία Συνταγής

Πολύ Εύκολη

Για 4 άτομα

1 κιλό πέρκα φιλέτο
4 κουταλιές ελαιόλαδο
4 κουταλιές mix dukkah Μπαχάρ
Λίγη φρέσκια baby ρόκα
Για το dip παντζαριού:
3 μέτρια παντζάρια βρασμένα
200 γραμμάρια γιαούρτι
½ σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
50 ml ελαιόλαδο
3 κουταλιές λευκό ξύδι βαλσαμικού
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 

Στο χοντρό μέρος ενός τρίφτη τρίβετε τα βρασμένα παντζάρια και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ.
Προσθέτετε το γιαούρτι, το ψιλοκομμένο σκόρδο, το ελαιόλαδο, το λευκό ξύδι βαλσαμικού, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Σε ένα μεγάλο ρηχό πιάτο απλώνετε το mix dukkah για να πανάρετε τις μπουκιές πέρκας.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το φιλέτο πέρκας σε μεγάλες μπουκιές και τις πασπαλίζετε με αλάτι.
Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε τις 4 κουταλιές ελαιόλαδο.
Δίνετε καλό χρώμα στις μπουκιές πέρκας από όλες τις μεριές, χαμηλώνετε την φωτιά και συνεχίζετε το ψήσιμο γυρνώντας τακτικά τις μπουκιές πέρκας μέχρι να ψηθούν, περίπου 6-7 λεπτά, ανάλογα και το μέγεθος τους.
Αποσύρετε τις μπουκιές πέρκας από το τηγάνι και τις τοποθετείτε στο πιάτο με το mix dukkah.
Τις πανάρετε ζεστές, για να βγάλει τα αρώματα του το mix dukkah, από όλες τις πλευρές αν θέλετε έντονη γεύση ή μόνο 2 πλευρές αν θέλετε λίγο πιο ήπια γεύση.
Σερβίρετε τις μπουκιές παναρισμένης πέρκας με την παντζαροσαλάτα και λίγη φρέσκα baby ρόκα.