GEMISTA ME RYZI LAXANIKA KOYKOYNARI KAI MAVRI STAFIDA INNER

 


xronos proetimasias

Χρόνος Προετοιμασίας

15 Λεπτά

xronos psisimatos

Χρονος Ψησίματος

40-50 Λεπτά

vd2

Ευκολία Συνταγής

Εύκολη

Για 4 άτομα

4 μεγάλες ώριμες ντομάτες
4 πράσινες πιπεριές
3 πατάτες κομμένες σε μακρόστενα κομμάτια
60 ml ελαιόλαδο
Για τη γέμιση:
300 γραμμάρια ρύζι καρολίνα
60 ml ελαιόλαδο
120 γραμμάρια κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 καρότα κομμένα σε μικρά κυβάκια
2 κολοκυθάκια κομμένα σε μικρά κυβάκια
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
500 γραμμάρια ώριμες ντομάτες τριμμένες
500 ml ζωμό λαχανικών
50 γραμμάρια κουκουνάρι
50 γραμμάρια μαύρες σταφίδες
2 κουταλιές mix κοκκινιστών Μπαχάρ
20 γραμμάρια ζάχαρη
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 

Πλένετε καλά και αφαιρείτε τα καπάκια από τις ντομάτες και τις πιπεριές.
Αφαιρείτε τα σπόρια από τις πιπεριές και την σάρκα από τις τομάτες με ένα κουταλάκι, την οποία κρατάτε σε ένα μπολ.
Πασπαλίζετε τα λαχανικά με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και στις τομάτες βάζετε και λίγη ζάχαρη
Για τη γέμιση τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε για 1-2 λεπτά το ξερό κρεμμύδι και το σκόρδο, ανακατεύοντας διαρκώς για να μην καεί και πικρίσει το σκόρδο.
Προσθέτετε τα ψιλοκομμένα λαχανικά, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το καρότο και το κολοκυθάκι συνεχίζοντας το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά.
Ψιλοκόβετε την σάρκα από τις τομάτες, τις προσθέτετε μαζί με την τριμμένη ντομάτα και σιγοβράζετε για 10 λεπτά.
Προσθέτετε τις σταφίδες, το κουκουνάρι, τον μαϊντανό και το ρύζι καρολίνα και το mix κοκκινιστών μαζί με τον ζωμό λαχανικών, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και συνεχίζετε το μαγείρεμα για άλλα 5-6 λεπτά.
Αποσύρετε το μείγμα από την φωτιά και γεμίζετε με αυτό τις πιπεριές και τις τομάτες, προσθέτετε τις πατάτες στο ταψί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180°C για 40-50 λεπτά.

 

BAHAR BANER September2017



Alexandros Papandreou © 2004-2017. All rights Reserved.