Εκτύπωση

SARDELES PANTREMENES INNER

 


xronos proetimasias

Χρόνος Προετοιμασίας

15 Λεπτά

xronos psisimatos

Χρονος Ψησίματος

10-12 Λεπτά

vd2

Ευκολία Συνταγής

Εύκολη

Για 4 άτομα

½ κιλό σαρδέλες
6 κουταλιές ελαιόλαδο
2 φοινόκια πολύ ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 κουταλιά άνηθο χοντροκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
3 κουταλιές καρύκευμα θαλασσινών Μπαχαρ
6 κουταλιές φρυγανιά τριμμένη
2 κουταλιές μαϊντανό
Χυμό από ½ λεμόνι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 

Φιλετάρετε και καθαρίζετε καλά τις σαρδέλες και τοποθετείτε τα φιλέτα πάνω σε χαρτί κουζίνας να απορροφήσει τα περιττά νερά.
Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά να ζεσταθεί και προσθέτετε μέσα τις 3 κουταλιές ελαιόλαδο.
Προσθέτετε το ψιλοκομμένο φοινόκιο, το κρεμμύδι, το ξύσμα από το λεμόνι και το πορτοκάλι, τον χοντροκομμένο άνηθο, το σκόρδο και την μία κουταλιά καρύκευμα θαλασσινών.
Σιγομαγειρεύετε για 10-12 λεπτά προσθέτοντας αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και όταν είναι έτοιμο το τοποθετείτε σε ένα μπολ να κρυώσει ελαφρώς.
Προσθέτετε στο μπολ 3 κουταλιές φρυγανιά και 1 κουταλιά μαϊντανό και ανακατεύετε καλά.
Στρώνετε τις μισές σαρδέλες σε ένα αντικολλητικό ταψί, τις πασπαλίζετε με το υπόλοιπο καρύκευμα θαλασσινών και μοιράζετε ισομερώς την γέμιση με την βοήθεια ενός κουταλιού.
Τοποθετείτε από πάνω τις υπόλοιπες σαρδέλες, πασπαλίζετε με την υπόλοιπη φρυγανιά, τον υπόλοιπο μαϊντανό, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και περιχύνετε με το χυμό λεμονιού και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στο γκριλ για 5-6 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος των σαρδελών.