Εκτύπωση

GARIDES STO BBQ ME KOUS KOUS INNER
alexpap youtube icon Alexandros Papandreou You Tube Recipe


xronos proetimasias

Χρόνος Προετοιμασίας

20 Λεπτά

xronos psisimatos

Χρόνος Ψησίματος

3-4 Λεπτά

vd1

Ευκολία Συνταγής

Πολύ Εύκολη

Για 4 άτομα

20 γαρίδες
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Ξύσμα από 1 λάιμ
2 κουταλιές χυμό λεμόνι
2 κουταλιές χυμό πορτοκάλι
2 κουταλιές χυμό λάιμ
30 γραμμάρια βούτυρο Lurpak λιωμένο
Για το κους κους:
200 γραμμάρια κους κους
200 γραμμάρια βραστό νερό
30 γραμμάρια βούτυρο Lurpak
4 κουταλιές ελαιόλαδο
Χυμό από ½ λεμόνι
1 κολοκυθάκι τριμμένο
1 καρότο τριμμένο
1 τομάτα κομμένη σε μικρά κυβάκια
1 αγγουράκι κομμένο σε μικρά κυβάκια
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
3 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
150 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα Arla
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Αφαιρείτε από τις γαρίδες μόνο το κέλυφος στο σώμα, αφήνετε το κεφάλι και τις πλένετε καλά.
Σε ένα μπολ τοποθετείτε το κους κους μαζί με το βραστό νερό, το βούτυρο και αλάτι, ανακατεύετε καλά, σκεπάζετε το μπολ με μία μεμβράνη και αφήνετε το κους κους για 4-5 λεπτά μέχρι να απορροφήσει όλο το νερό.
Όση ώρα φουσκώνει το κους κους σε ένα μπολ τοποθετείτε τις γαρίδες μαζί με τα ξύσματα και τους χυμούς από τα εσπεριδοειδή, το λιωμένο βούτυρο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύετε καλά και τις αφήνετε στο ψυγείο για 15 λεπτά να μαριναριστούν.
Όταν το κους κους είναι έτοιμο το τοποθετείτε σε ένα μεγαλύτερο μπολ και προσθέτετε το τριμμένο κολοκυθάκι, το τριμμένο καρότο, την τομάτα, το αγγουράκι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Ανάβετε το BBQ, αποσύρετε τις γαρίδες από την μαρινάδα και τις ψήνετε για λιγότερο από 2 λεπτά, συνολικά και από τις 2 μεριές και τις αποσύρετε από το BBQ.
Σερβίρετε το κους κους σε μεγάλα ατομικά πιάτα με διάσπαρτες κουταλιές από το φρέσκο τυρί κρέμα και από πάνω τις γαρίδες.