Μπριζόλες βουτυράτες στο BBQ

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    15'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    25-30'

Υλικά

Για 4 άτομα

4 μοσχαρίσιες κόντρα γάλακτος
300 γραμμάρια baby πατάτες
40 γραμμάρια ελαιόλαδο
50 γραμμάρια βούτυρο Lurpak
Για το αρωματικό βούτυρο:
125 γραμμάρια βούτυρο Lurpak σε θερμοκρασία δωματίου
2 σκελίδες σκόρδο πολύ ψιλοκομμένες
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές βασιλικό ψιλοκομμένο
Ξύσμα από 1 λάιμ
Χυμό από 1 λάιμ
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις baby πατάτες στα 4 κατά μήκος, τις τοποθετείτε στο ταψάκι του BBQ, προσθέτετε τα 40 γραμμάρια ελαιόλαδο, τα 50 γραμμάρια βούτυρο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ανακατεύετε καλά και τοποθετείτε το ταψάκι πάνω στο BBQ για να ψηθούν.
Για το garlic butter, σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε πολύ καλά το σκόρδο, το φρέσκο κρεμμυδάκι, τον βασιλικό και τον μαϊντανό και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ.
Προσθέτετε το βούτυρο, το ξύσμα και το χυμό από το λάιμ, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα ανακατεύετε πολύ καλά.
Τοποθετείτε τις κόντρα γάλακτος σε ένα ξύλο κοπής, αλείφετε την μία μεριά με το αρωματικό βούτυρο και τις τοποθετείτε στο BBQ με την μεριά του αρωματικού βουτύρου προς τα πάνω.
Μετά από λίγο γυρνάτε τις μπριζόλες και τοποθετείτε και από την άλλη μεριά αρωματικό βούτυρο.
Όταν οι μπριζόλες είναι έτοιμες, τις αποσύρετε από το BBQ, τις αφήνετε να ξεκουραστούν και τις κόβετε σε λεπτές, ελαφρώς διαγώνιες φέτες.
Σερβίρετε τις μπριζόλες σε μία μεγάλη πιατέλα με τις baby πατάτες και λίγο αρωματικό βούτυρο από πάνω.

Video

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΒΟΥΤΥΡΟ

ΜΟΣΧΑΡΙ

ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΜΠΡΙΖΟΛΑ

×