MILOPITA ANAPODI INNER


xronos proetimasias

Χρόνος Προετοιμασίας

20 Λεπτά

xronos psisimatos

Χρόνος Ψησίματος 

16-15 Λεπτά

vd1

Ευκολία Συνταγής

Πολύ Εύκολη

Για 16-18 scones

500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
60 γραμμάρια αλεύρι ολικής
45 γραμμάρια baking powder
70 γραμμάρια ζάχαρη
6 γραμμάρια αλάτι
110 γραμμάρια βούτυρο Lurpak
90 γραμμάρια μαύρες σταφίδες
2 αυγά
300 ml γάλα
Για την κρέμα τυριού:
150 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα Arla
3 κουταλιές άχνη ζάχαρη
200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος Arla
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Για το σερβίρισμα:
150 γραμμάρια blueberries

 

Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετείτε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις μαζί με το αλεύρι ολικής, το baking powder, την ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύετε.
Προσθέτετε το βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια και ανακατεύετε με τα χέρια σας μέχρι να πάρει το αλεύρι μαζί με το βούτυρο την υφή ψίχουλων.
Τοποθετείτε τα δύο αυγά σε ένα δοσομετρητή, συμπληρώνετε με γάλα μέχρι να φτάσουν τα 2 υλικά τα 300 ml και με ένα πιρούνι χτυπάτε καλά τα 2 υλικά.
Προσθέτετε στο μπολ με το αλεύρι το μείγμα με το γάλα και τα αυγά μαζί με τις μαύρες σταφίδες και ανακατεύετε καλά χωρίς να δουλέψετε πολύ μείγμα και να δημιουργήσετε μία μαλακή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.
Αφήνετε την ζύμη να ξεκουραστεί για 20 λεπτά τουλάχιστον.
Απλώνετε την ζύμη σε έναν ελαφρώς αλευρωμένο πάγκο σε πάχος 3 εκ. και με ένα μικρό τσέρκι διαμέτρου 5 εκ. κόβετε scones.
Τοποθετείτε τα scones σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 13-15 λεπτά.
Όταν τα scones είναι έτοιμα τα αποσύρετε από τον φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν.
Στον κάδο του μίξερ τοποθετείτε όλα τα υλικά για την κρέμα, το φρέσκο τυρί κρέμα, την άχνη ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος και το ξύσμα λεμονιού και τα χτυπάτε με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μία ωραία κρέμα.
Σερβίρετε τα scones μαζί με την κρέμα τυριού και τα blueberries από πάνω.

havarti357x250banner 2

Castello XMAS 2018 357x306

Alexandros Papandreou © 2004-2019. All rights Reserved.