FILETA TSIPOURAS SOTE SERBIRISMENA ME SALATA PLIGOURI KINOA KAI PSILOKOMMENA LAXANIKA INNER

 


xronos proetimasias

Χρόνος Προετοιμασίας

25 Λεπτά

xronos psisimatos

Χρονος Ψησίματος

2-3 Λεπτά

vd1

Ευκολία Συνταγής

Πολύ Εύκολη

Για 2 άτομα

4 φιλέτα τσιπούρας
2 κουταλιές ελαιόλαδο
Για την σαλάτα:
150 γραμμάρια πλιγούρι βρασμένο
150 γραμμάρια κινόα βρασμένη
1 τομάτα
1 αγγούρι
1 κολοκυθάκι
1 καρότο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
40 γραμμάρια ελαιόλαδο
30 γραμμάριαλευκή κρέμα βαλσαμικού πορτοκάλι & λεμόνι Kalamata Papadimitriou
10 γραμμάρια δυόσμο ψιλοκομμένο
50 γραμμάρια ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 

Σε ένα μικρό μπολ τοποθετείτε τα 50 γραμμάρια ελαιόλαδο μαζί με τον ψιλοκομμένο δυόσμο και το αφήνετε στην άκρη να αρωματιστεί.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε την τομάτα, το αγγούρι, το κολοκυθάκι και το καρότο σε πολύ μικρά κυβάκια και ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά, το πλιγούρι μαζί με την κινόα και τα ψιλοκομμένα λαχανικά περιχύνετε με τα 40 γραμμάρια το ελαιόλαδο, τηνλευκή κρέμα βαλσαμικού πορτοκάλι & λεμόνι και πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τα φιλέτα τσιπούρας, τοποθετώντας τα πρώτα με την μεριά της πέτσας, και ψήνετε συνολικά, και από τις 2 μεριές για 2-3 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σερβίρετε σε μεγάλα ατομικά πιάτα πρώτα την σαλάτα πλιγούρι και κινόα, από πάνω τα φιλέτα τσιπούρας, άλλη λίγη σαλάτα πλιγούρι και κινόα, περιχύνετε με το ελαιόλαδο δυόσμου και πασπαλίζετε με λίγο φρεσκοτριμμένο ροζ πιπέρι.

 

Alexandros Papandreou © 2004-2018. All rights Reserved.