FILETO PERKAS SOTE ME PSITES MARINARISMENES PIPERIES FLORINIS INNER

 


xronos proetimasias

Χρόνος Προετοιμασίας

15 Λεπτά

xronos psisimatos

Χρόνος Ψησίματος

20-25 Λεπτά

vd1

Ευκολία Συνταγής

Πολύ Εύκολη

Για 2 άτομα

1 φιλέτο πέρκας
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές βούτυρο
6 πιπεριές Φλωρίνης
40 ml ελαιόλαδο
2 κουταλιές λευκό ξύδι βαλσαμικό Kalamata Papadimitriou
2 κουταλιές λευκή κρέμα βαλσαμικού πορτοκάλι & λεμόνι Kalamata Papadimitriou
1 κουταλιά μέλι
1 σκελίδα σκόρδο κομμένη σε λεπτές φέτες
3 κουταλιές σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 

Τοποθετείτε τις πιπεριές Φλωρίνης, ολόκληρες, σε ένα αντικολλητικό ταψί, τις περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο και τις πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Τοποθετείτε τις πιπεριές Φλωρίνης σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο κελσίου για 20-25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να μαυρίσει η φλούδα τους.
Όταν οι πιπεριές είναι έτοιμες τις αποσύρετε από το φούρνο, τις τοποθετείτε σε ένα μπολ, το οποίο κλείνετε καλά με μεμβράνη, έτσι ώστε οι υδρατμοί που θα δημιουργηθούν να σας βοηθήσουν να αφαιρέσετε την φλούδα πολύ εύκολα.
Τοποθετείτε τις πιπεριές σε ένα ξύλο κοπής, αφαιρείτε την φλούδα, τα κοτσάνια και τα σπόρια, τις κόβετε σε κάθετες λωρίδες και τις τοποθετείτε σε ένα μπολ.
Προσθέτετε τα 40 ml ελαιόλαδο, το λευκό ξύδι βαλσαμικό, το μέλι, τηνλευκή κρέμα βαλσαμικού πορτοκάλι & λεμόνι, το σκόρδο, το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Τοποθετείτε το φιλέτο τις πέρκας σε ένα ξύλο κοπής και με ένα κοφτερό μαχαίρι το κόβετε σε 4 κομμάτια.
Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τα φιλέτα πέρκας για 2-3 λεπτά, και από τις 2 μεριές, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτετε το βούτυρο, χαμηλώνετε την φωτιά και συνεχίζετε το μαγείρεμα για άλλα 3-4 λεπτά, γυρνώντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Σερβίρετε σε μεγάλα ατομικά πιάτα τις πιπεριές Φλωρίνης μαζί με τα φιλέτα πέρκας και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι από πάνω.

 

Alexandros Papandreou © 2004-2018. All rights Reserved.