SPAGHETTI ME TOMATINIA KREMA BALSAMIKOU KAI FRESKO BASILIKO INNER

 


xronos proetimasias

Χρόνος Προετοιμασίας

20 Λεπτά

xronos magirematos

Χρόνος Μαγειρέματος

10-11 Λεπτά

vd1

Ευκολία Συνταγής

Πολύ Εύκολη

Για 2 άτομα

300 γραμμάρια σπαγγέτι
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
400 γραμμάρια τοματίνια κομμένα στην μέση
3 κουταλιές κρέμα βαλσαμικού με σύκο Kalamata Papadimitriou
2 κουταλιές βούτυρο
2 κουταλιές βασιλικό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 

Τοποθετείτε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και βράζετε τα σπαγγέτι μέχρι να είναι al dente.
Τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το ψιλοκομμένο σκόρδο για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην πάρουν χρώμα, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτετε τα τοματίνια μαζί με την κρέμα βαλσαμικού με σύκο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά μέχρι να ξεκινήσουν να μαραίνονται ελαφρώς.
Σουρώνετε τα σπαγγέτι, τα προσθέτετε στο τηγάνι μαζί με λίγο από το νερό στο οποίο έβραζαν, το βούτυρο, πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Αποσύρετε την μακαρονάδα από το τηγάνι, σερβίρετε σε βαθιά ατομικά πιάτα, πασπαλίζετε με τον ψιλοκομμένο βασιλικό και με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε.

 

Alexandros Papandreou © 2004-2019. All rights Reserved.