FILETO KOTOPOYLO ME KREMA BALSAMIKOU SIKO SERBIRISMENO ME PATATA PRASINH PIPERIA KAI SALAMI INNER

 


xronos proetimasias

Χρόνος Προετοιμασίας

15 Λεπτά

xronos psisimatos

Χρονος Ψησίματος

14-16 Λεπτά

vd2

Ευκολία Συνταγής

Εύκολη

Για 2 άτομα

2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
4 κουταλιές ελαιόλαδο
4 κουταλιές κρέμα βαλσαμικού σύκο Kalamata Papadimitriou
2 μέτριες πατάτες
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
150 γραμμάρια φέτες σαλάμι κομμένο σε μικρά μπαστουνάκια
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά βούτυρο
40 γραμμάρια μουστάρδα με θυμαρίσιο με μέλι Kalamata Papadimitriou
2 κουταλάκια πιπερόριζα Μπαχάρ τριμμένη
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 

Καθαρίζετε τις πατάτες και σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι τις κόβετε σε μικρά κυβάκια.
Τοποθετείτε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και βράζετε τα κυβάκια πατάτας για 5 λεπτά, τα σουρώνετε και τα κρυώνετε κάτω από άφθονο τρεχούμενο νερό.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτετε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο και το βούτυρο να λιώσει.
Σοτάρετε τα κυβάκια πατάτας μαζί με τη ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά και το σαλάμι αέρος για 2-3 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτετε την μουστάρδα με θυμαρίσιο μέλι Kalamata Papadimitriou και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά μέχρι να μελώσουν όλα τα υλικά.
Σε ένα ξύλο κοπής τοποθετείτε τα φιλέτα κοτόπουλου, τα αλείφετε με τις 4 κουταλιές ελαιόλαδο και τα πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και θωρακίζετε τα φιλέτα κοτόπουλου, δίνοντας ωραίο χρώμα από όλες τις πλευρές.
Τοποθετείτε τα φιλέτα σε ένα ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, τα αλείφετε με την κρέμα βαλσαμικού με σύκο Kalamata Papadimitriou και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο κελσίου για 14-16 λεπτά.
Όταν τα φιλέτα κοτόπουλου είναι έτοιμα τα αποσύρετε από τον φούρνο, τα αφήνετε λίγο να ξεκουραστούν και τα κόβετε σε 4-5 διαγώνιες φέτες.
Σερβίρετε τις σοταρισμένες πατάτες μαζί με τις φέτες φιλέτο κοτόπουλο σε μεγάλα ατομικά πιάτα.

 

Alexandros Papandreou © 2004-2018. All rights Reserved.