Φιλέτο τσιπούρας σερβιρισμένο με ψητές πιπεριές Φλωρίνης μαριναρισμένες σε κρέμα βαλσαμικού με stevia, σκόρδο και σχοινόπρασο

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    30-35'

Υλικά

Για 2 άτομα

2 τσιπούρες φιλεταρισμένες
6 πιπεριές Φλωρίνης
4 κουταλιές κρέμα βαλσαμικού με stevia
1 κουταλιά ξύδι βαλσαμικό 
80 γραμμάρια ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
3 κουταλιές σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 

Εκτέλεση

Πλένετε καλά τις πιπεριές Φλωρίνης, τις τοποθετείτε σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο κελσίου μέχρι να μαλακώσουν και να φουσκώσει η πέτσα τους.
Όταν οι πιπεριές Φλωρίνης είναι έτοιμες τις αποσύρετε από τον φούρνο, τις τοποθετείτε σε ένα ξύλο κοπής και αφαιρείτε την πέτσα μαζί με τα σπόρια τους.
Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το σκόρδο σε λεπτές φέτες και το τοποθετείτε σε ένα μπολ μαζί με τις πιπεριές Φλωρίνης, την κρέμα βαλσαμικού με stevia, το ξύδι βαλσαμικό, το μισό σχοινόπρασο, τα 80 γραμμάρια ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε τις 3 κουταλιές ελαιόλαδο.
Ψήνετε τα φιλέτα τσιπούρας τοποθετώντας τα στο τηγάνι πρώτα με την πέτσα προς τα κάτω, ψήνοντας τα συνολικά για 3-4 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σερβίρετε τις πιπεριές Φλωρίνης σε μεγάλα ατομικά πιάτα, από πάνω τα φιλέτα τσιπούρας και τέλος πασπαλίζετε με το υπόλοιπο σχοινόπρασο.

×