MIKRA ATOMIKA PITAKIA ME RODAKINO KANELA KAI MOSXOKARYDO INNER


xronos proetimasias

Χρόνος Προετοιμασίας

20 Λεπτά

xronos psisimatos

Χρόνος Ψησίματος

20-25 Λεπτά

vd1

Ευκολία Συνταγής

Πολύ Εύκολη

Για 4 άτομα

1 φύλλο τάρτας
3-4 ροδάκινα
1 κουταλάκι κανέλα
½ κουταλάκι μοσχοκάρυδο
40 ml μαύρο ρούμι
120 γραμμάρια φουντούκια χοντροκομμένα
40 γραμμάρια ζάχαρη καστανή
40 γραμμάρια ζάχαρη μαύρη
2 κουταλιές βούτυρο

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα ροδάκινα σε κυβάκια και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ.
Λιώνετε το βούτυρο σε ένα μικρό κατσαρολάκι και προσθέτετε την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το μαύρο ρούμι, την μισή καστανή ζάχαρη και την μισή μαύρη ζάχαρη και ανακατεύετε καλά.
Περιχύνετε τα κυβάκια ροδάκινου με το μείγμα του βουτύρου και ανακατεύετε καλά.
Ανοίγετε το φύλλο τάρτας και κόβετε στρογγυλά κομμάτια διαμέτρου 10 εκ. με ένα τσέρκι.
Τοποθετείτε στο κέντρο πρώτα λίγο από τα χοντροκομμένα φουντούκια και από πάνω 1 κουταλιά από τα ροδάκινα, τυλίγετε περιμετρικά το φύλλο τάρτας προς τα μέσα και πασπαλίζετε από πάνω με την υπόλοιπη καστανή και μαύρη ζάχαρη.
Τοποθετείτε τα πιτάκια σε ένα ταψί στρωμένο με την αντικολλητική επιφάνεια ψησίματος Teflon Sanitas και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο κελσίου για 20-25 λεπτά.
Όταν τα πιτάκια είναι έτοιμα τα σερβίρετε σε ατομικά πιάτα με μία μπάλα παγωτό βανίλια.

 

tarta final

Alexandros Papandreou © 2004-2018. All rights Reserved.