CAKE LEMONIOU INNER


xronos proetimasias

Χρόνος Προετοιμασίας

20 Λεπτά

xronos psisimatos

Χρόνος Ψησίματος

45-50 Λεπτά

vd1

Ευκολία Συνταγής

Πολύ Εύκολη

Για 6 άτομα

250 γραμμάρια βούτυρο Lurpak σε θερμοκρασία δωματίου
200 γραμμάρια caster ζάχαρη
4 αυγά
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
Ξύσμα και χυμό από 2 λεμόνια
1 κουταλάκι baking powder
½ κουταλάκι αλάτι
50 γραμμάρια αμύγδαλο αλεσμένο
280 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
Για το γλάσο:
150 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
50 γραμμάρια χυμό λεμονιού
Λίγο παπαρουνόσπορο για πασπάλισμα

Σε ένα μπολ τοποθετείτε το αλεύρι μαζί με το baking powder και το αλάτι, ανακατεύετε καλά και περνάτε το μείγμα από κόσκινο.
Στο κάδο ενός μίξερ τοποθετείτε το βούτυρο μαζί με την ζάχαρη caster και τα χτυπάτε μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει το μείγμα.
Προσθέτετε τα αυγά ένα-ένα, περιμένοντας πρώτα ενσωματωθεί το ένα πριν προσθέτετε το επόμενο.
Συνεχίζετε προσθέτοντας το εκχύλισμα βανίλιας, το αλεσμένο αμύγδαλο, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
Αποσύρετε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτετε σιγά-σιγά το κοσκινισμένο αλεύρι, ανακατεύοντας με μία σπάτουλα σιλικόνης με κυκλικές κινήσεις, από κάτω προς τα πάνω.
Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μία φόρμα για κέικ, προσθέτετε το μείγμα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο κελσίου, στον αέρα, για 40-45 λεπτά.
Σε ένα μικρό μπολ τοποθετείτε τα υλικά για το γλάσο, την άχνη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού και τα χτυπάτε καλά με ένα σύρμα.
Όταν το κέικ είναι έτοιμο το αποσύρετε από τον φούρνο, το αφήνετε τα κρυώσει, το περιχύνετε με το γλάσο, πασπαλίζετε με τον παπαρουνόσπορο και σερβίρετε.

 

tarta final

Alexandros Papandreou © 2004-2018. All rights Reserved.