POUTIGA ME BANILIA KAI LAIM INNERalexpap youtube icon Alexandros Papandreou You Tube Recipe


xronos proetimasias

Χρόνος Προετοιμασίας

20 Λεπτά

xronos psisimatos

Χρόνος Ψησίματος

16-18 Λεπτά

vd1

Ευκολία Συνταγής

Πολύ Εύκολη

Για 2 άτομα

200 ml κεφίρ
180 γραμμάρια ζάχαρη
50 ml γάλα
40 γραμμάρια βούτυρο Lurpak σε θερμοκρασία δωματίου
40 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κρόκοι
2 ασπράδια
Χυμό από 2 λάιμ
Ξύσμα από 1 λάιμ
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας

Σε ένα μπολ τοποθετείτε το βούτυρο μαζί με την ζάχαρη και με ένα σύρμα τα χτυπάτε καλά.
Προσθέτετε το κεφίρ, το γάλα, το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, το εκχύλισμα βανίλιας, τους κρόκους, το χυμό και το ξύσμα από τα λάιμ και τα χτυπάτε μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα.
Στο μπολ ενός μίξερ τοποθετείτε τα ασπράδια και τα χτυπάτε, με το σύρμα, μέχρι να δημιουργηθεί μία ελαφριά μαρέγκα.
Προσθέτετε την μαρέγκα στο μείγμα με το κεφίρ, με την βοήθεια μίας μαρίζας κάνοντας κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω.
Μοιράζετε το μείγμα ισομερώς σε 2 πυρίμαχα σκέυη και τα τοποθετείτε σε ένα βαθύ αντικολλητικό ταψί.
Προσθέτετε βραστό νερό στο ταψί μέχρι την μέση των πυρίμαχων σκευών και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο κελσίου για 16-18 λεπτά.

 

tarta final

Alexandros Papandreou © 2004-2018. All rights Reserved.