PASXALINA KOULOURAKIA INNER


xronos proetimasias

Χρόνος Προετοιμασίας

20 Λεπτά

xronos psisimatos

Χρόνος Ψησίματος 

20-25 Λεπτά

vd1

Ευκολία Συνταγής

Πολύ Εύκολη

Για 12-16 κουλουράκια

400 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
80 γραμμάρια βούτυρο Lurpak σε θερμοκρασία δωματίου
120 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
2 αυγά
½ κουταλάκι baking powder
75 γραμμάρια γάλα
1 βανίλια
1 αυγό με λίγο γάλα για επάλειψη
 

 

Στο μπολ ενός μίξερ τοποθετείτε το βούτυρο μαζί με την ζάχαρη και τα χτυπάτε με το σύρμα μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει το μείγμα.
Χαμηλώνετε την ταχύτητα και προσθέτετε τα αυγά και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα.
Μόλις τα αυγά ενσωματωθούν προσθέτετε στο μίξερ το γάλα μαζί με το baking powder και την βανίλια και ανακατεύετε για 1-2 λεπτά ακόμα.
Σε ένα μπολ ανακατεύετε καλά το αλεύρι μαζί με το baking powder.
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε πολύ λίγο το γάλα, προσθέτετε την βανίλια και ανακατεύετε καλά.
Αποσύρετε το σύρμα από το μίξερ, τοποθετείτε το γάντζο και ζυμώνετε σε χαμηλή ταχύτητα προσθέτοντας σιγά-σιγά το αλεύρι.
Αποσύρετε την ζύμη από τον κάδο του μίξερ και αφήνετε την ζύμη να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Πλάθετε την ζύμη σας σε κουλουράκια τα οποία τοποθετείτε σε ταψί στο οποίο έχετε τοποθετήσει αντικολλητικό χαρτί, τα περνάτε με ένα πινέλο με το μείγμα αυγού και γάλακτος και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο κελσίου για 20-25 λεπτά.
Εάν τα κουλουράκια είναι μεγάλα ενδέχεται να χρειάζονται περισσότερο χρόνο.

 

tarta final

Alexandros Papandreou © 2004-2018. All rights Reserved.