PASXALINO ARNI ME AROMATIKO BOUTIRO KAI BAY PATATES INNERalexpap youtube icon Alexandros Papandreou You Tube Recipe 


xronos proetimasias

Χρόνος Προετοιμασίας

25 Λεπτά

xronos psisimatos

Χρόνος Ψησίματος

1 Ώρα

vd2

Ευκολία Συνταγής

Εύκολη

Για 4 άτομα

1 μπούτι αρνίσιο (περίπου 1500 γραμμάρια)
4 κουταλιές ελαιόλαδο
3 κουταλιές βούτυρο Lurpak
1 κεφάλι σκόρδο
400 γραμμάρια baby πατάτες
Για το αρωματικό βούτυρο:
125 γραμμάρια βούτυρο Lurpak σε θερμοκρασία δωματίου
Ξύσμα και χυμό από 1 λάιμ
2 κουταλάκια μπούκοβο γλυκό
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Θωρακίζετε καλά το αρνίσιο μπούτι από όλες τις πλευρές, να πάρει πολύ καλό χρώμα, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Μόλις το αρνάκι έχει πάρει καλό χρώμα, προσθέτετε 2-3 κουταλιές βούτυρο και συνεχίζετε το θωράκισμα για λίγο ακόμα.
Όταν το αρνίσιο μπούτι είναι έτοιμο, το αποσύρετε από το τηγάνι και το τοποθετείτε σε ένα αντικολλητικό ταψί.
Κόβετε τις baby πατάτες στην μέση, τις τοποθετείτε στο ταψί, περιμετρικά του αρνιού, κόβετε το κεφάλι του σκόρδου, στην μέση κατά μήκος, και το τοποθετείτε με το κόψιμο προς τα κάτω, ανάμεσα στις πατάτες.
Σε ένα μπολ τοποθετείτε όλα τα υλικά για το αρωματικό βούτυρο, το βούτυρο, το ξύσμα και τον χυμό λάιμ, το μισό γλυκό μπούκοβο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε πολύ καλά με ένα σύρμα.
Περιχύνετε το αρνί με τα λιπαρά από το τηγάνι και το αλείφετε με το μισό αρωματικό βούτυρο, καλά σε όλο το αρνίσιο μπούτι.
Τοποθετείτε το υπόλοιπο αρωματικό βούτυρο στις baby πατάτες και πασπαλίζετε με το υπόλοιπο γλυκό μπούκοβο.
Τοποθετείτε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο κελσίου και ψήνετε για περίπου 1 ώρα.

Lurpak soft Banner 357x286

 

295x360



havarti357x250banner 2

havarti357x250banner 2

Castello XMAS 2018 357x306

 

BAHAR BANER asteroeides



Alexandros Papandreou © 2004-2019. All rights Reserved.