Κότσι χοιρινό με αρωματικό βούτυρο σερβιρισμένο με ρίζες στον φούρνο

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    25'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    4 ΩΡΕΣ

Υλικά

Για 4 άτομα

1 χοιρινό κότσι
180 γραμμάρια βούτυρο Lurpak
2 κουταλιές μέλι
80 γραμμάρια amaretto
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τις ρίζες:
250 γραμμάρια σελινόριζα
250 γραμμάρια καρότο
250 γραμμάρια ρέβα
250 γραμμάρια γλυκοπατάτα
70 γραμμάρια βούτυρο Lurpak
Χυμό από 1 πορτοκάλι
2 κουταλιές φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Στον κάδο ενός μίξερ τοποθετείτε τα 180 γραμμάρια βούτυρο μαζί με το μέλι, το amaretto, το ξύσμα από το πορτοκάλι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα χτυπάτε με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Τοποθετείτε το κότσι σε μία σοτέζα, κατάλληλη για φούρνο, απλώνετε το αρωματικό βούτυρο στο χοιρινό κότσι και το τοποθετείτε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο κελσίου για 4 ώρες.
Κατά την διάρκεια του ψησίματος, βρέχετε το χοιρινό κότσι με το βούτυρο που θα έχει λιώσει μέσα στην σοτέζα.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις ρίζες σε κυβάκια περίπου 1 εκ. x 1 εκ., τα τοποθετείτε σε ένα ταψί και ανακατεύετε καλά.
Προσθέτετε τα 70 γραμμάρια βούτυρο σε μικρά κομμάτια, διάσπαρτα στο ταψί, περιχύνετε με τον χυμό από το πορτοκάλι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τοποθετείτε τις ρίζες στον ίδιο φούρνο με το χοιρινό κότσι για περίπου 1 ώρα.
Όταν το κότσι με τις ρίζες είναι έτοιμα, τα αποσύρετε από τον φούρνο, τοποθετείτε το χοιρινό κότσι πάνω σε ένα ξύλο κοπής και αφαιρείτε προσεχτικά το δίχτυ.
Σερβίρετε το χοιρινό κότσι σε μία μεγάλη πιατέλα με τις ρίζες περιμετρικά τις οποίες έχετε πασπαλίσει με λίγο φρέσκο ψιλοκομμένο δυόσμο.

Video

×