Γεμιστό φιλέτο κοτόπουλο με τυρι κρέμα και λιαστές τομάτες

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΜΕΤΡΙΑ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    20-22'

Υλικά

4 φιλέτα κοτόπουλου
180 γραμμάρια λιαστές τομάτες ψιλοκομμένες
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
200 γραμμάρια τυρί κρέμα
20 γραμμάρια φρυγανιά τριμμένη
3 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι
κόκκινο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
300 γραμμάρια ανάμεικτη σαλάτα
½ ματσάκι μαϊντανό μόνο τα φυλλαράκια του

Εκτέλεση

Τοποθετείτε τα φιλέτα κοτόπουλου στον πάγκο της κουζίνας και με ένα μαχαίρι κοφτερό τα ανοίγετε σαν πορτοφόλι.
Τα τοποθετείτε ανάμεσα από 2 πλαστικές μεμβράνες και με έναν μπάτη τα χτυπάτε καλά, έτσι ώστε να έχουν ομοιόμορφο πάχος.
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύετε με ένα κουτάλι το τυρί κρέμα με το σκόρδο, την φρυγανιά και το ελαιόλαδο.
Πάνω στο ανοιγμένο φιλέτο προσθέτετε το μείγμα με το τυρί κρέμα και πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και προσθέτετε τις λιαστές τομάτες.
Τοποθετείτε τα γεμιστά φιλέτα κοτόπουλου σε αντικολλητικό χαρτί και τυλίγετε σε ρολό,σαν καραμέλα και τα δένετε με έναν σπάγκο.
Ψήνετε στον φούρνο στους 180o κελσίου για 18-20 λεπτά και στην συνέχεια αφαιρείτε το αντικολλητικό χαρτί και τα περνάτε γρήγορα από ένα αντικολλητικό τηγάνι για να πάρουν χρώμα εξωτερικά.
Στην συνέχεια κόβετε τα φιλέτα σε φέτες 2 εκατοστών και σερβίρετε σε ατομικά πιάτα μαζί με την σαλάτα στην οποία έχετε προσθέσει και τα φυλλαράκια από μαϊντανό.

×