Σπάλα χοιρινή στην γάστρα και μικρές πατάτες

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    15'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    2 ΩΡΕΣ

Υλικά

1600 γραμμάρια σπάλα από χοιρινό
330 ml Cola
4 κρεμμύδια κομμένα στα τέσσερα
1 κουταλιά αλεύρι
2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
Αλάτι
Λίγο φρέσκο θυμάρι
Μικρές πατάτες για φούρνο

Εκτέλεση

Μαρινάρετε το κρέας σας μέσα στην Cola για 1 ώρα.
Προθερμαίνετε τον φούρνο σας στον αέρα στους 180 βαθμούς.
Προθερμαίνετε την γάστρα σας στο μάτι τις κουζίνας και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Μόλις ζεσταθεί προσθέτετε τα κρεμμύδια και τα αφήνετε να πάρουν χρώμα.
Τα αφαιρείτε και στην συνέχεια προσθέτετε το κρέας και του δίνετε χρώμα από όλες τις πλευρές.
Προσθέτετε την μία κουταλιά αλεύρι και ανακατεύετε να πάει παντού.
Σβήνετε με170 ml Cola και προσθέτετε λίγο θυμάρι, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και προσθέτετε και τα σοταρισμένα κρεμμύδια.
Τοποθετείτε την γάστρα στον φούρνο με το καπάκι της και ψήνετε για 1 ώρα και 15 λεπτά.
Στην συνέχεια προσθέτετε τις πατάτες και συνεχίζετε το ψήσιμο για ακόμη 45 λεπτά.
Σερβίρετε το κρέας κομμένο σε φέτες μαζί με τα κρεμμυδάκια και τις ψημένες πατάτες.

×