SALATA ME KOLOKITHA KOKKINI KINOA ROKA ILIOSPORO KAI KATIKI DOMOKOU INNER

 


xronos proetimasias

Χρόνος Προετοιμασίας

15 Λεπτά

xronos psisimatos

Χρονος Ψησίματος

23-25 Λεπτά

vd1

Ευκολία Συνταγής

Πολύ Εύκολη

Για 4 άτομα

600 γραμμάρια κολοκύθα
6 κουταλιές ελαιόλαδο
250 γραμμάρια κόκκινη κινόα
30 γραμμάρια ηλιόσπορο Assos
60 γραμμάρια baby ρόκα
160 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Ξύσμα από 1 λάιμ
2 κουταλιές χυμό λάιμ
Για το dressing:
200 ml ελαιόλαδο
40 ml χυμό λεμόνι
1 κουταλιά μέλι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε την κολοκύθα σε μικρά κυβάκια και την τοποθετείτε σε ένα μπολ.
Προσθέτετε το ελαιόλαδο, το ξύσμα του λεμονιού και του λάιμ, το χυμό λάιμ, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Απλώνετε τα κυβάκια κολοκύθας σε ένα αντικολλητικό ταψί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο κελσίου για 23-25 λεπτά, ανακατεύοντας 1-2 φορές κατά την διάρκεια του ψησίματος.
Τοποθετείτε ένα κατσαρολάκι με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και βράζετε την κόκκινη κινόα για 14-16 λεπτά.
Όταν η κινόα είναι έτοιμη την αποσύρετε από το κατσαρολάκι, την σουρώνετε καλά και την τοποθετείτε σε ένα μεγάλο μπολ.
Σε ένα μικρό μπολ τοποθετείτε όλα τα υλικά για το dressing, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμόνι, το μέλι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και με ένα σύρμα τα χτυπάτε μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρευστο dressing.
Όταν η κολοκύθα είναι έτοιμη την αποσύρετε από τον φούρνο και την τοποθετείτε στο μπολ με την κινόα μαζί με τον ηλιόσπορο και την baby ρόκα, περιχύνετε με το dressing και ανακατεύετε καλά.
Σερβίρετε σε ατομικά πιάτα την σαλάτα και τοποθετείτε από πάνω διάσπαρτα μικρές κουταλιές από το φρέσκο τυρί κρέμα.

 

assos banner



Alexandros Papandreou © 2004-2017. All rights Reserved.