KOLOKITHOSOUPA APO GLIKIA KOLOKITHA ME KROUTON BOUTIROU KASIOUS KAI KOLOKITHOSPORO INNER

 


xronos proetimasias

Χρόνος Προετοιμασίας

20 Λεπτά

xronos vrasimatos

Χρονος Βρασίματος

30-35 Λεπτά

vd2

Ευκολία Συνταγής

Εύκολη

Για 4 άτομα

450 γραμμάρια κολοκύθα καθαρισμένη
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές βούτυρο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πράσο ψιλοκομμένο μόνο το λευκό μέρος
1 κουταλάκι ginger τριμμένο
120 γραμμάρια κάσιους ωμό ASSOS
250 ml ζωμό κοτόπουλο
650 ml γάλα
80 ml κρέμα γάλακτος
2 φέτες χωριάτικο ψωμί κομμένο σε κυβάκια
30 γραμμάρια βούτυρο
120 γραμμάρια κολοκυθόσπορος ψίχα ASSOS
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 

Τοποθετείτε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά προσθέτετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο.
Σοτάρετε το κρεμμύδι, το πράσο και την κολοκύθα μαζί με το ginger και το κάσιους για 2-3 λεπτά.
Προσθέτετε τον ζωμό κοτόπουλο, το γάλα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αφήνετε την σούπα να σιγοβράσει για 30-35 λεπτά.
Όταν όλα τα υλικά έχουν βράσει, αφαιρείτε λίγα υγρά από την σούπα και τα κρατάτε στην άκρη.
Με ένα pimer περνάτε την σούπα πολύ καλά μέχρι να αποκτήσει μία βελούδινη υφή και αν την θέλετε πιο υδαρή προσθέτετε στην σούπα από τα υγρά που έχετε κρατήσει στην άκρη.
Όταν αποκτήσει την υφή της αρεσκείας σας, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε καλά.
Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνετε καλά το βούτυρο, ρίχνετε το χωριάτικο ψωμί στο τηγάνι και ανακατεύετε καλά ώστε να τα ψωμάκια να απορροφήσουν το βούτυρο και να γίνουν τραγανά.
Σερβίρετε την σούπα σε βαθιά ατομικά μπολ με τα κρουτόν βουτύρου και πασπαλίζοντας με την ψίχα κολοκυθόσπορου.

 

assos banner



Alexandros Papandreou © 2004-2017. All rights Reserved.