XOIRINES LAIMOU STO TIGANI ME MILO KARYDIA FOUNTOUKIA MOUSTARDA KAI MELI INNER

 


xronos proetimasias

Χρόνος Προετοιμασίας

15 Λεπτά

xronos psisimatos

Χρόνος Ψησίματος

12-14 Λεπτά

vd1

Ευκολία Συνταγής

Πολύ Εύκολη

Για 2 άτομα

2 χοιρινές μπριζόλες λαιμού
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 μήλα
2 κουταλιές βούτυρο
4 κουταλιές μουστάρδα
2 κουταλιές μέλι
120 ml λευκό κρασί
1 κουταλιά φασκόμηλο ψιλοκομμένο
Χυμό από ½ λάιμ
80 γραμμάρια καρύδια ASSOS χοντροκομμένα
80 γραμμάρια φουντούκια ASSOS χοντροκομμένα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 

Καθαρίζετε τα μήλα και σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα μήλα σε μικρά κυβάκια.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Θωρακίζετε καλά τις χοιρινές λαιμού και από τις 2 μεριές, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε τις χοιρινές να ψηθούν, γυρνώντας τες ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Όταν οι χοιρινές είναι σχεδόν έτοιμες τις αποσύρετε από το τηγάνι, αφήνετε το τηγάνι στην φωτιά και προσθέτετε το βούτυρο.
Σοτάρετε τα μήλα μαζί με τα καρύδια και τα φουντούκια για 1-2 λεπτά, μέχρι να ξεκινήσουν να μαλακώνουν.
Προσθέτετε το μέλι μαζί με την μουστάρδα, συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό, σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε το φασκόμηλο, το χυμό λάιμ, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρετε σε μεγάλα ατομικά πιάτα τις χοιρινές λαιμού με τα σοταρισμένα μήλα από πάνω.

 

assos banner



Alexandros Papandreou © 2004-2018. All rights Reserved.