Λουκάνικα με ψητές, μαριναρισμένες πιπεριές

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    15'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    20-25'

Υλικά

Για 4 άτομα

4 λουκάνικα με πορτοκάλι Μουτεβελής
1 πράσινη πιπεριά
1 πιπεριά Φλωρίνης
1 κίτρινη πιπεριά
1 πορτοκαλί πιπεριά
40 ml ελαιόλαδο
2-3 κουταλιές λευκό ξύδι βαλσαμικό
1 κουταλιά μέλι
3 κουταλιές κρέμα μηλόξιδο
1 σκελίδα σκόρδο κομμένη σε λεπτές φέτες
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Τοποθετείτε τις πιπεριές, ολόκληρες, σε ένα αντικολλητικό ταψί, τις περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο και τις πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Τοποθετείτε τις πιπεριές σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο κελσίου για 20-25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να μαυρίσει η φλούδα τους.
Όταν οι πιπεριές είναι έτοιμες τις αποσύρετε από το φούρνο, τις τοποθετείτε σε ένα μπολ, το οποίο κλείνετε καλά με μεμβράνη, έτσι ώστε οι υδρατμοί που θα δημιουργηθούν να σας βοηθήσουν να αφαιρέσετε την φλούδα πολύ εύκολα.
Τοποθετείτε τις πιπεριές σε ένα ξύλο κοπής, αφαιρείτε την φλούδα, τα κοτσάνια και τα σπόρια, τις κόβετε σε κάθετες λωρίδες και τις τοποθετείτε σε ένα μπολ.
Προσθέτετε το ελαιόλαδο, το λευκό ξύδι βαλσαμικό, το μέλι, την κρέμα μηλόξιδο, το σκόρδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και σοτάρετε τα λουκάνικα για 4-5 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και να βγάλουν τα αρώματα τους.
Όταν τα λουκάνικα είναι έτοιμα τα τοποθετείτε σε ένα ξύλο κοπής και τα κόβετε στα 3 το κάθε ένα.
Σερβίρετε τις πιπεριές μαζί με τα λουκάνικα σε ατομικά πιάτα.

×