Μοσχαρίσια λουκάνικα με σοταρισμένο λάχανο και φρυγανισμένο ψωμί

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    15'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    10-12'

Υλικά

Για 2 άτομα

4 λουκάνικα μοσχαρίσια Μουτεβελής
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές βούτυρο
600 γραμμάρια λάχανο
1 πράσο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι
2 καρότα
300 γραμμάρια ζωμό κοτόπουλο
4 φέτες χωριάτικο ζυμωτό ψωμί
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Τοποθετείτε τις φέτες χωριάτικού ζυμωτού ψωμιού σε ένα αντικολλητικό ταψί, τις περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τις φρυγανίζετε στο grill του φούρνο για 4-5 λεπτά.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα λουκάνικα σε 3 κομμάτια, ψιλοκόβετε σε μπαστουνάκια το λάχανο μαζί με το κρεμμύδι, το πράσο σε λεπτές ροδέλες και τρίβετε στο χοντρό μέρος του τρίφτη τα καρότα.
Τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τα λουκάνικα για 2-3 λεπτά να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα και να βγάλουν τα αρώματα τους και τα αποσύρετε από το τηγάνι σε ένα μπολ, αφήνοντας τα λιπαρά στο τηγάνι.
Ξαναβάζετε το αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το πράσο και τα καρότα μέχρι να ξεκινήσουν να μαραίνονται.
Προσθέτετε το λάχανο μαζί με τον ζωμό κοτόπουλο και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να μαραθεί και το λάχανο, ανακατεύοντας συνεχόμενα.
Όταν το λάχανο έχει μαραθεί, προσθέτετε το βούτυρο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και συνεχίζετε το μαγείρεμα για άλλα 2-3 λεπτά.
Όταν το λάχανο είναι έτοιμο, το σερβίρετε πάνω στις φρυγανισμένες φέτες χωριάτικου ψωμιού και από πάνω τα μοσχαρίσια λουκάνικα.

×