Σαλάτα κους-κους με λαχανικά, κοζάκικα λουκάνικα και φέτα

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    4-5'

Υλικά

Για 4 άτομα

6 κοζάκικα λουκάνικα Μουτεβελής
2 κουταλιές ελαιόλαδο
150 γραμμάρια φέτα
Για το κους-κους:
200 γραμμάρια κους-κους
200 γραμμάρια βραστό ζωμό λαχανικών
20 γραμμάρια βούτυρο
4 κουταλιές ελαιόλαδο
Χυμό και ξύσμα από ½ λεμόνι
1 κολοκυθάκι
1 καρότο
1 αγγουράκι
3 ραπανάκια
20 τοματίνια
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
3 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετείτε το κους-κους μαζί με το βραστό ζωμό λαχανικών, το βούτυρο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύετε καλά, σκεπάζετε το μπολ με μία μεμβράνη και αφήνετε το κους-κους για 4-5 λεπτά μέχρι να απορροφήσει όλο το ζωμό.
Όση ώρα φουσκώνει το κους-κους σε ένα μπολ σε ένα ξύλο κοπής με ένα μαντολίνο κόβετε σε λεπτές φέτες το κολοκυθάκι, το καρότο, το αγγουράκι και τα ραπανάκια, κόβετε τα τοματίνια στα 4 και ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Όταν το κους-κους είναι έτοιμο προσθέτετε μέσα τα λαχανικά μαζί με το ελαιόλαδο, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε πολύ καλά.
Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και ψήνετε τα κοζάκικα λουκάνικα για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα και να βγάλουν τα αρώματα τους.
Όταν τα κοζάκικα λουκάνικα είναι έτοιμα τα αποσύρετε από το τηγάνι, το τοποθετείτε σε ένα ξύλο κοπής και τα κόβετε σε 3-4 κομμάτια το κάθε ένα.
Σερβίρετε το κους-κους με τα λαχανικά σε μία μεγάλη πιατέλα, από πάνω τα κοζάκικα λουκάνικα και τέλος την φέτα σπασμένη σε μικρά κομμάτια με τα χέρια σας.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΚΟΥΣ-ΚΟΥΣ

ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΡΑΠΑΝΑΚΙ

ΦΕΤΑ

×