LOUKANIKA ME MELITZANES KREMMYDIA KAI FETA INNER

 


xronos proetimasias

Χρόνος Προετοιμασίας

20 Λεπτά

xronos magirematos

Χρόνος Μαγειρέματος

12-14 Λεπτά

vd1

Ευκολία Συνταγής

Πολύ Εύκολη

Για 4 άτομα

2 λουκάνικα a la ελληνικά Μουτεβελής
500 γραμμάρια μελιτζάνες κομμένες σε κύβους
2 κρεμμύδια
1 σκελίδα σκόρδο
4 κουταλιές ελαιόλαδο
350 γραμμάρια σάλτσα τομάτας
150 ml κόκκινο γλυκό κρασί
1 κουταλιά θυμάρι ψιλοκομμένη
200 γραμμάρια φέτα χοντροσπασμένη
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις μελιτζάνες σε μεγάλους κύβους, τα κρεμμύδια και τα λουκάνικα a la ελληνικά σε φέτες και ψιλοκόβετε το σκόρδο.
Τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τις φέτες λουκάνικου για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και να βγάλουν τα αρώματα τους.
Αποσύρετε τα λουκάνικα από το τηγάνι, τα τοποθετείτε σε ένα μπολ και αφήνετε τα λιπαρά μέσα στο τηγάνι.
Σοτάρετε τους κύβους μελιτζάνας, καλά από όλες τις πλευρές, για 3-4 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτετε τις φέτες κρεμμυδιού μαζί με το ψιλοκομμένο σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθεί το κρεμμύδι.
Σβήνετε με το κόκκινο γλυκό κρασί, το αφήνετε να εξατμιστεί, προσθέτετε την σάλτσα τομάτας μαζί με τα σοταρισμένα λουκάνικα, πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αφήνετε την σάλτσα να σιγοβράσει για 10-12 λεπτά.
Όταν οι μελιτζάνες είναι έτοιμες και η σάλτσα έχει δέσει, σερβίρετε σε ατομικά πιάτα, πασπαλίζοντας με την φέτα και το φρέσκο θυμάρι από πάνω.

Alexandros Papandreou © 2004-2019. All rights Reserved.