GIOUVETSI ME LOUKANIKA KAI MANITARIA INNER

 


xronos proetimasias

Χρόνος Προετοιμασίας

20 Λεπτά

xronos psisimatos

Χρόνος Ψησίματος

30-35 Λεπτά

vd1

Ευκολία Συνταγής

Πολύ Εύκολη

Για 4 άτομα

3 λουκάνικα με πράσο Μουτεβελής
300 γραμμάρια ασπρομανίταρα κομμένα σε φέτες
300 γραμμάρια brown μανιτάρια κομμένα σε φέτες
300 γραμμάρια πορτομπέλο κομμένα σε φέτες
20 γραμμάρια βασιλομανίταρα αποξηραμένα
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 πράσο ψιλοκομμένο μόνο το λευκό μέρος
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές βούτυρο
400 γραμμάρια κριθαράκι
1 λίτρο ζωμό κοτόπουλο
2 κουταλιές θυμάρι ψιλοκομμένο
250 γραμμάρια γραβιέρα τριμμένη
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα λουκάνικα με πράσο και τα μανιτάρια σε φέτες και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι, το πράσο και το σκόρδο.
Τοποθετείτε τα αποξηραμένα βασιλομανίταρα μέσα στον ζωμό κοτόπουλο να μουλιάσουν και να βγάλουν τα αρώματα τους.
Τοποθετείτε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και σοτάρετε τα λουκάνικα με πράσο μέχρι να ξεκινήσουν να παίρνουν ελαφρύ χρώμα και να βγάλουν τα λιπαρά τους.
Αποσύρετε τα λουκάνικα με πράσο από την κατσαρόλα και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ αφήνοντας τα λιπαρά τους μέσα στην κατσαρόλα.
Ξαναβάζετε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το πράσο και το σκόρδο μέχρι να μαραθούν αλλά να μην πάρουν χρώμα.
Προσθέτετε το βούτυρο μαζί με τα κομμένα μανιτάρια και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά.
Σβήνετε με τον ζωμό κοτόπουλο μαζί με τα αποξηραμένα βασιλομανίταρα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αφήνετε τον ζωμό να πάρει μία βράση.
Μόλις ο ζωμός βράσει τοποθετείτε όλο το περιεχόμενο της κατσαρόλα σε μία μικρή γάστρα μαζί με το κριθαράκι, τα λουκάνικα και το ψιλοκομμένο θυμάρι και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 200ο C για 30-35 λεπτά.
Όταν το γιουβετσάκι είναι έτοιμο το αποσύρετε από τον φούρνο και σερβίρετε πασπαλίζοντας με την τριμμένη γραβιέρα.

Alexandros Papandreou © 2004-2019. All rights Reserved.