KALAMAKIA ME KOZAKIKA LOUKANIKA GARIDES KAI LAXANIKA INNER

 


xronos proetimasias

Χρόνος Προετοιμασίας

15 Λεπτά

xronos psisimatos

Χρονος Ψησίματος

6-7 Λεπτά

vd1

Ευκολία Συνταγής

Πολύ Εύκολη

Για 4 άτομα

6 κοζάκικα λουκάνικα Μουτεβελής
16 γαρίδες καθαρισμένες
4 κουταλιές ελαιόλαδο
4 κουταλιές χυμό λεμόνι
4 κουταλιές μέλι
2 πιπεριές Φλωρίνης
2 κίτρινες πιπεριές
2 πράσινες πιπεριές
2 καλαμπόκια βρασμένα
Λίγη φρέσκια ρόκα για το σερβίρισμα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις πιπεριές σε μεγάλο καρέ και τα καλαμπόκια σε φέτες πάχους περίπου 1 εκ.
Στο ίδιο ξύλο κοπής τοποθετείτε τα κοζάκικα λουκάνικα Μουτεβελής και τα κόβετε σε 4 κομμάτια το καθένα.
Παίρνετε σιδερένια καλαμάκια και περνάτε τα κομμάτια κοζάκικου λουκάνικου εναλλάξ με τις καθαρισμένες γαρίδες και τα κομμένα λαχανικά, τις πιπεριές και το καλαμπόκι.
Τοποθετείτε ένα μεγάλο ραβδωτό αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά.
Ψήνετε τα καλαμάκια από όλες τις πλευρές να πάρουν καλό χρώμα πασπαλίζοντας με λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σερβίρετε τα καλαμάκια σε μία πιατέλα στρωμένη με λίγα φύλλα φρέσκιας ρόκας.

Alexandros Papandreou © 2004-2016. All rights Reserved.