Αυγοσαλάτα με λαχανικά, λουκάνικο τ. Μυκόνου και dressing γιαουρτιού με μουστάρδα

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    15'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    3-4'

Υλικά

Για 4 άτομα

4 λουκάνικα τ. Μυκόνου Μουτεβελής
10 αυγά βρασμένα σφιχτά
20 τοματίνια κομμένα στα 4
1 πράσινη πιπεριά
1 πιπεριά Φλωρίνης
200 γραμμάρια καλαμπόκι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 καρότο
4 αγγουράκια τουρσί
Για το dressing:
120 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
5 κουταλιές μουστάρδα πικάντικη
1 κουταλιά κέτσαπ
2 κουταλάκια Worcestershire sauce
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μικρό μπολ τοποθετείτε όλα τα υλικά για το dressing, το γιαούρτι, την πικάντικη μουστάρδα, την κέτσαπ και την Worcestershire sauce και ανακατεύετε καλά με ένα σύρμα.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα αυγά στα 4 και μετά σε μικρά κομματάκια και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ.
Στο ίδιο ξύλο κοπής κόβετε τα τοματίνια στα 4, την πράσινη πιπεριά και την πιπεριά Φλωρίνης σε μικρά μπαστουνάκια, τα αγγουράκια τουρσί σε λεπτές φέτες και τρίβετε το καρότο.
Τοποθετείτε όλα τα υλικά μαζί με το καλαμπόκι στο μπολ με τα αυγά.
Σε ένα άλλο ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα λουκάνικα τ. Μυκόνου σε διαγώνιες φέτες.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και σοτάρετε τα λουκάνικα τ. Μυκόνου για 3-4 λεπτά, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και να βγάλουν τα αρώματα τους.
Προσθέτετε τα λουκάνικα μέσα στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε καλά και προσεχτικά.
Σερβίρετε σε μεγάλα βαθιά ατομικά πιάτα την αυγοσαλάτα και από πάνω 2-3 κουταλιές από το dressing.

×