MOSXARI ME REVITHIA INNER

alexpap youtube icon Alexandros Papandreou You Tube Recipe


xronos proetimasias

Χρόνος Προετοιμασίας

20 Λεπτά

xronos magirematos

Χρόνος Μαγειρέματος

1-1½ Ώρα

vd2

Ευκολία Συνταγής

Εύκολη

Για 4 άτομα

1 κιλό μοσχάρι χτένι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά βούτυρο Lurpak
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πράσο ψιλοκομμένο μόνο το λευκό μέρος
1 κουταλάκι τζίντζερ ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
200 ml λευκό κρασί
1 κουταλιά αλεύρι
Ξύσμα από 1 λάιμ
Ξύσμα από 1 λεμόνι
40 γραμμάρια βούτυρο Lurpak
1200 ml ζωμό βοδινού
500 γραμμάρια ρεβύθια χονδρά Χαλκιδικής Agrino μουλιασμένα (250 κανονικά)
Χυμό από 1 λεμόνι
3 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το μοσχάρι σε μικρές μπουκιές.
Τοποθετείτε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε μέσα το ελαιόλαδο και την 1 κουταλιά βούτυρο.
Θωρακίζετε τα κομμάτια από το μοσχάρι, πασπαλίζοντας αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Όση ώρα θωρακίζετε το μοσχάρι, σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε το κρεμμύδι, το πράσο, το σκόρδο και το τζίντζερ.
Όταν τα κομμάτια του μοσχαριού θωρακιστούν, τα αποσύρετε από την κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το πράσο, το τζίντζερ και το σκόρδο για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς για να μην πάρουν χρώμα.
Προσθέτετε πάλι το μοσχάρι, πασπαλίζετε με το αλεύρι και ανακατεύετε καλά μέχρι να μην φαίνεται άλλο.
Σβήνετε με το λευκό κρασί, το αφήνετε να βράσει μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτετε τα ρεβύθια μαζί με τον ζωμό βοδινού, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Χαμηλώνετε την φωτιά σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το μοσχάρι να σιγοβράσει για 1½-2 ώρες, ελέγχοντας ανά χρονικά διαστήματα αν χρειάζεται νερό για τα ρεβίθια.
Όταν το λεμονάτο μοσχάρι είναι έτοιμο, προσθέτετε το χυμό λεμονιού, το ξύσμα από το λάιμ και το λεμόνι και το φρέσκο θυμάρι ανακατεύετε καλά σερβίρετε.

Lurpak soft Banner 357x286

havarti357x250banner 2

Castello XMAS 2018 357x306

 

BAHAR BANER asteroeides



Alexandros Papandreou © 2004-2018. All rights Reserved.