FRESKOS BOUTIRATOS POURES PATATAS ME SOTARISMENO KREMMYDI KAI MAINTANO INNER


xronos proetimasias

Χρόνος Προετοιμασίας

15 Λεπτά

xronos magirematos

Χρονος Μαγειρέματος

40-45 Λεπτά

vd1

Ευκολία Συνταγής

Πολύ Εύκολη

Για 4 άτομα

1 κιλό πατάτες
90 γραμμάρια βούτυρο Lurpak
100 ml κρέμα γάλακτος Arla
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι πάπρικα γλυκιά
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Πλένετε καλά τις πατάτες, τις καθαρίζετε και τις τοποθετείτε σε μία μεγάλη κατσαρόλα γεμάτη με κρύο νερό.
Τοποθετείτε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτετε αλάτι και τις αφήνετε να βράσουν.
Μετά από περίπου 40-45 λεπτά με ένα μικρό μαχαίρι διαπιστώνετε εάν έχουν βράσει.
Όταν είναι έτοιμες μεταφέρετε τις πατάτες σε ένα τρυπητό σκεύος και τις αφήνετε να σταθούν για 5 λεπτά μέχρι να φύγει η υγρασία από το βράσιμο.
Ξαναβάζετε τις πατάτες στην κατσαρόλα ρίχνετε το βούτυρο και λίγο από την κρέμα γάλακτος.
Με ένα πρες πουρέ αρχίζετε να πιέζετε τις πατάτες και σταδιακά να ρίχνετε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος.
Δοκιμάζετε αν χρειάζεται αλάτι και προσθέτετε και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει, πασπαλίζετε με την γλυκιά πάπρικα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αποσύρετε από την φωτιά.
Σερβίρετε τον βουτυράτο πουρέ με το σοταρισμένο κρεμμύδι και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό από πάνω.

havarti357x250banner 2

Lurpak soft Banner 357x286

 

BAHAR BANER asteroeides



Alexandros Papandreou © 2004-2018. All rights Reserved.