Σοκολατένια τρουφάκια με φουντούκι

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    15'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΥΞΗΣ
    30'

Υλικά

Για ½ κιλό

300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 36% Arla
260 γραμμάρια κουβερτούρα
100 γραμμάρια φουντούκι χοντροκομμένο
Για επικάλυψη:
Κακάο
Τρούφα σοκολάτας γάλακτος
Τρούφα λευκής σοκολάτας
Ροζ πιπέρι

Εκτέλεση

Τοποθετείτε την κρέμα γάλακτος σε ένα μικρό κατσαρολάκι και την βάζετε σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί καλά αλλά να μην βράσει.
Μόλις ζεσταθεί η κρέμα την τοποθετείτε σε ένα μπολ μαζί με την κουβερτούρα και ανακατεύετε καλά με μία μαρίζα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα 2 υλικά.
Όταν το μείγμα είναι έτοιμο προσθέτετε και το χοντροσπασμένο φουντούκι, ανακατεύετε μία τελευταία φορά, σκεπάζετε το μείγμα με μία μεμβράνη η οποία να εφάπτεται πάνω στο μείγμα και το τοποθετείτε στο ψυγείο για 30-40 λεπτά να πήξει για να μπορείτε να το πλάσετε.
Όταν το μείγμα έχει πήξει το αποσύρετε από το ψυγείο, το πλάθετε σε μικρές στρογγυλές μπουκίτσες, τις οποίες πανάρετε περνώντας τες από το κακάο, από την τρούφα σοκολάτας γάλακτος και την λευκή τρούφα σοκολάτας και σερβίρετε.

×